.anakku bukan anakmu.

Tuesday, December 15

kecewa berterusan

dari yg berjiwa sgt tulus


lepas satu, satu yang datang.
demam ini kafarah betul.
banyak sangat buat dosa kat SSQ+5R nie.
ohh..
pengumuman khusus untuk siti hajar mokri sabran.
marilah ikot akak ke mukhayyam.
rindu nak jumpa kamu.
kita menggedik dirumah akak dulu jom.
pastu g lah mukhayyam yang cam menarik tu.
dah lame tak jadi peserta kankankann??
(kau yang tengah baca nie. tolonglah ke belogg adikku sayang intan payung pucuk kelompang lantas memujuk beliau untuk pergi mukhayyam..trimass. kalau kau rajin lagi, tolong ajakkan sume list intanPayung aku pergi eh.)

dan sape3 yang nak pergi jugak.. jomlah..

p/s: ehh... aku ade readers ke bytheway??

dan masih cuba memahami diri.

Tuesday, December 8

saya belogg

dari yg berjiwa sgt tulus


salam. sekarang ida sedang kalut dengan kemelut yang melanda diri.
ida sangat sedih.
kekasih hati yang ida cintasayangrindumuahmuahmuah selama nie macam nak lari.
ia sangat tidakk mahu bertolak ansur dengan ida sekarang.
ida sangat tertekan.
semalam dah hampir menangis.
mujur ida kuatkan hati.
jadi mahu minta pendapat readers..
ape nak buat dengan cintahati ida nie?
belogg nie lah.
die dah bengong melebihi ida. itu sangat melampau!
sudah jadi degil. cubit kang-merajuk!
anda tengok di bawah nie..
ade petak3 macam amende tah kat bawah nie.
tengoklah kat bawah ni s0b3..

dan masih cuba memahami diri.

Friday, December 4

bertuah dan malang?

dari yg berjiwa sgt tulus


salam'aleyk..

satu.

ida pergi mandi seming-pool.
sgt seronok sbb dpt buat terjunan3 BEsBAS.
*bebas/besbas= BESt + terbaBAS*

.ini contoh modelnya.

kesan jangka sekarang (ade kan word tu?)
ida telah menjadi hitam.
dan sedang bersalin kulit.
(kulit pn sebok nk beranak.ish.)

bersiar-siar di bukit cerakah dan menambahhitampenatkan ida.
sob3..:(

.ohh masa ni xpenat lagi KOTT.

.ni baru muka penat.

dua.

pergi kedai konon nak buat jasa kat umah.
beli cornflakes, roti, marigold oren yang ade sari india, syampu, sabun dan span sabun basuh pinggan.
nak masuk selekoh umah, brake..
dan JATUH MOTOR! tegolek segedabaknya comel sgt atas jalan ohh sangat tere.
bak kata pakcik security itu,
"kamu macam bintang melekat di tanah"
ohh malu gila lah!
naseb pandai buat muka sakit,
jd pakcik takberani nak usik lebih3. hahah~
(memang sakit okeh!)
1. luka kat siku (abeslah buruk siku aku!)
2. luka kat pinggang
3. lebam kat kaki
4. tangan kiri terpele'ot terseliuh
sakit tahu!

tiga.

aritu lawat mama+anak3nya.
ini aqilah yang dah makin bulat..:P

.dahi berkerut tertanya3 bagaimana mungkin ade orang secantik tukang amek gambar nie? ish.

p/s: dahlah hitam, cedera lagi. kafarah3..

dan masih cuba memahami diri.

Tuesday, December 1

tahfizah

dari yg berjiwa sgt tulus



.tgk, meghenyeeehh jek. huu..
kisah adik ida.
namanya nur fadhilah zaini.
baru setahun grad dari institut tahfiz quran hira'
sudah tahfizah--> salman kata.
hafizah okey salman..
hafizah= perempuan yg menghafaz (alquran)
....kisahnya....
cuti nie, ida ckp kt dila.
deda: lilac, tolong tasmi' ong punye hafalan ea.. macam dah lupa banyak
lilac: ok boleh. awk nak tasmi' berapa surah?
deda: juz 'amma, juz 29 ngan surah pilihan mase darjah 6 dulu tu. itu je.
lilac: boleh.. camtu awak tolonglah ong tasmi' jugak.
deda: bape surah?
lilac: satu quran lah. itu je yang ong hafal.
deda: gee gee gee gee??? gulp.


dan masih cuba memahami diri.

Monday, November 30

XREK postoss..

dari yg berjiwa sgt tulus

jalan3 di belog sekalian manusia selepas pulang dari bermandi di seming-pool.

puan koyatt dah post laporan xrek tuh. pergi baca
[sini]

ohh dan budak besar yang sebenarnye xbesar3 pun lagi ni
[penghulu]


tang pengajaran memang sentap kot. sangat perasan ye kamu?? bgs.

1) semangat dari para peserta- kami yang kendali prog pun penin pk camne nak bagi korang semangat. ish3..
2) fc kurg ramah- err.. mungkin sebab fc takde actual group kot. (ahh alasan lah tu) jd nk beramah cuma mse game3 je la.
3) takde sesi muhasabah dengan ahli kumpulan- ni akak pun pasan. tapi tu la.. time management dikkk, pentinggg.. hehh.
4) belum dapat sijil penyertaan- err.. somebody, plish jwb..:P
5) peserta cam belagak- tau xpe. kami tacink betul. sob3.. ohh gedik betul! tapi tu lah, kalau belagak.. sendiri rugi-->penghulu kate.
6) mungkin kena tambah aktiviti kerohanian- akan diusulkan. tapi rasenye every activity tu dah ade keROHanian sendiri. cuma kene bukak simpulan. cari yang tersiratlah kott. baru adventures. hehh.

p/s: gambar?? nanti lah nanti..:P

dan masih cuba memahami diri.

Saturday, November 28

GELAK

dari yg berjiwa sgt tulus


hepi eid adha--LAMBAT ko ida!
banyak binatang korban.
kambing. lembu. lembu. lembu.
lembu???
tengok lembu kene sembelih.
kata paklong, cuba adik3 bayangkan..
nyawa-ibu-ibarat-lembu!
mujur bukan ida pesertanya kalau tak mati gelakgolekgolek.

ohh.. teringat orang syagap pulakk.
syasyul+gagap = syagap.
katanya..
"lembuntnya lembu kucing nie"
bulu lah bongek!

ehh ingat jugak yang nie,
ayat asal: lebih 6 jam.
ayat syagap: pada 6petang lebih-pada lebih 6jam-6petang lebih-jam6 lebih-ehh ehh ehh
[sila rujuk beliau]

dan masih cuba memahami diri.

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus


CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Friday, November 13

dear BACINku

dari yg berjiwa sgt tulus


dengan sopan santunnye aku gelarkan kau bacin
sebab aku tak nak kantoikan siapa nama sebenar kau.
untuk pengetahuan kau, geng dot(ie: geng.zynoe, geng.charp,etc.)
telah membuat persepakatan mengutuk kau sumpah tak tipu.
ini adalah kerana kau telah membelakang dan selalu mengenTEPIkan kami.
aku sangat tacink sumpah tak tipu (lagi) kat kau sebab kau selalu anggap
kami tidak ambil peduli tentang kau padahal kami sangat care oh baik gila kami.
tentang kes kau dan dia tu, kau tak bagitahu kami dulu.
kau memang suka mengentepikan kami kan?
kau memanglah.. btl lah nama kau bacin. sebab kau memang bacin.
ok fine, kami tak penting untuk kau kan??
dah lah masa kau KON-FACE (muka kon) kau tak bagitahu kami.
kot3 lah kami boleh tolong ayatkan untuk kau.
lepas dah dapat result..
kami orang keberapa ribu yang kau bagitahu tah, aku tak tau.
kau memang sampai hati kan??
lepas tu apetah tadi kau guris lagi hati aku nie.
ohhh tak sanggup nak INAT dah.
by the way, kau si bacin!
jangan lupe kejut aku esok.

p/s: ok korang.. sile jangan buang NTA-NTA-NTA sekalian takot next sem korang repeat hahah.


dan masih cuba memahami diri.

Wednesday, November 11

sejuta mahmudah

dari yg berjiwa sgt tulus



.kucing pun tau erti syukur dan menghargai.

kesabaran tandanya syukur.
bermaafan buahnya syukur.
ketenangan setelah syukur.
kebahagiaan itulah syukur.

insaf baca kisah nie...
[cuba tengok]

dan masih cuba memahami diri.

Tuesday, November 10

masih ingatlah

dari yg berjiwa sgt tulus



.masih tak reti3 nak pakai stokin taw kau nie.

i still remember
when you look into my eyes
making me see the world
i never seem to know
you open up my soul
lighten darkness of my life

sori kacau ummi tidur semalam.
sakit sangat gusi ini. (xhabis3 budak nie taw!)
ummi kata,
"tuh passport ke syurga lah tu (ameen weh ameen!)
kafarah banyak sebab dosa banyak.
tak pun sebab Allah nak uji.
awak kuatlah tu" (yes yes yes!!!)
by the way, thanks a lot.
rasenye dah melambung fon bil ummi.
and you know what??
my gusi-ache da surut bengkaknye..:)
bahagia jiwa raga jalan raya lah.


p/s: saje nak bgtaw sumorang. aku call mak aku midnight, mak aku tengah qiamullail. korang??

dan masih cuba memahami diri.

correction!!!

dari yg berjiwa sgt tulus


bila ida dah jadi sgt bosan + gusi yg sgt bengkak = mkn pizza byk3.
thx kawan3.
sile jengah blog mereka sekalian yang update3 semua. (promote kawan nmpk..)
.ain.
.charp.
.zynoe.
.amel.
eh maaf.. tiada calculation keserasian pasangan ye..

dan seterusnye.. kN di denda.
kerana slh kedudukan nama ida.
jd die telah membuat correction.
dan begitulah seADAnya..


dan masih cuba memahami diri.

Monday, November 9

kembali

dari yg berjiwa sgt tulus


katakanlah, kami ini adalah milikNya Allah.
yang akan kembali kepadaNya bila dan di mana saja.
dan berdoalah mohon ampunan.
dari semua kesalahan.
agar mendapat keredhaan dan pertolongan
dalam ujian

p/s: bengkak gusi + final exam = ujian berat! (sakit tu kafarah lah weh.kafarah.. kafarah..)

dan masih cuba memahami diri.

Friday, November 6

untuk si gemok!

dari yg berjiwa sgt tulus

salam.
mintak maaf, saya memang akan berkasar dalam penulisan kali ini.
saya sesungguhnya sedang sangat-sangat-sangat-hyper-super-duper-sangat marah dengan orang yang gemuk dan hitam itu.
saya tidak suka beliau berperangai seperti tidak tahu malu.
maaf, bukan tidak tahu malu, tapi sesungguhnya memang tidak malu langsung!
jika dilihat luarannya, atau penulisannya di blog, (mahu saja saya linkkan url blognya disini) orang luar pasti tidak percaya dengan penulisan saya yang mengatakan tentang perangai buruk-hodoh-jelik beliau kerana sifatnya yang sangat bermukamuka-dan-cakap tak serupa bikin kononkonon baik itu.
saya sangat terkejut apabila dia mengatakan tentang perasaannya menyukai saya.
oh, saya tersilap taip.
perkataan sebenar luahannya adalah cinta yekk-yuck-bluek.
saya terusterusan-terangterangan-direct order menolak beliau.
ye, saya suka orang lain so what??
tapi encik hitamgemuk, kamu tak perlu untuk sebarkan kepada orang lain bahawa saya menunggu kamu hello sikit.
untung saya masih punya iman.
kalau tidak tentunya saya macam nak pergi jumpa kamu dan sepak perut kamu sampai berakberak lalu mati.
sangat ganas?? belum lagi..
selepas itu saya mahu bunuh satu keluarga kamu.
baru tiada yang merosakkan mood saya.
sedarsedarlah diri wahai encik gemukhitam!
saya benci kamu double-triple-hundred-liyen-liyen tahu!
sekian.

dan masih cuba memahami diri.

KBM yeay..

dari yg berjiwa sgt tulus

KBM SSQ5R.
kM, kak ada nak gi tau!
semua, jom pergi. yeay!

ssq

[nk g mane tu??klik sini haa..]

dan masih cuba memahami diri.

final yang tak final!

dari yg berjiwa sgt tulus



MATILAH KAU WAHAI SUBJECT3 SEKALIAN!hahah gelak kejam.
(samada aku yang mati sebab sangat baca buku atau subject nie yang mati sebab aku yang gatal tanak baca buku.)

kepada siapa3 yang tak wish all the best lagi kat ida baik wish sekarang sementara boleh.
nanti bile ida dah sentap, takyah rayu3 nak wish dah.

p/s: dah, aku nak sambung wat calalalalaloging *bolded word by: tapioca*
p/s again: sebab tu agaknye aku tak update blog sampai 2 bulan.
rajin sangatlah belajar kononnye padahal sebab tak bayar berokBAND tu haa..


.rindu sangat kat budak pelat nie.

dan masih cuba memahami diri.

Sunday, September 13

bodoh ke bodoh?

dari yg berjiwa sgt tulus




senget atau apakah mereka ini?
yang tidak mengenal erti syukur.
sudah sedia sesat..
malah berjiwa haiwan dan syaitan.
ish3.
nah, g tengoklah.
[kat sini]

dan masih cuba memahami diri.

Sunday, September 6

aku terlanjur!

dari yg berjiwa sgt tulus


waktu bergulir lambat
merantai langkah perjalanan kita
berjuta cerita terukir dalam
menjadi sebuah dilema
mengertikah engkau
perasaanku tak terhapuskan

malam menangis
tetes embun membasahi mata hatiku
mencoba bertahan di atas puing-puing
cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan


aku terlanjur cinta kepadamu
dan tlah kuberikan seluruh hatiku
tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

aku pun tak mengerti yang terjadi
apa salah dan kurang ku padamu
kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
karna sekali cinta, aku tetap cinta

mencoba bertahan di atas puing-puing
cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan

p/s: tajuk melampau!

dan masih cuba memahami diri.

tetikus

dari yg berjiwa sgt tulus

dah lame xpost sesuatu kt blog.
ish..
berabuk blog ini.
sori la blog..
ida asek main game kt facebook.
sampai xterupdate..
eh..
tapi atleast xde la kate nk tgglkn blog kn3??
pastu tbe ade lagi post baru kn3??
tula zy,
mane blh tgglkn ur daughter.
blog tu kn anak kau.
ngeh.
pandai aku nasihat
tapi aku pun dok tgglkn je blog..

xpe..
blog nie isteri ida.
syg isteri tinggal3kn.

p/s: post xde kne mengeni ngan tittle.

dan masih cuba memahami diri.

Tuesday, August 25

lampu kelip-kelip

dari yg berjiwa sgt tulus


.gmbr bayangan?err...

salam.
nie haa..
ade jual lampu kelip3.
barangan berkualiti+murah
sekotak rm8.
cepat3!!!
stok terhad.
permintaan tinggi.
interested??
call/sms- 0133106941 (azza)

p/s: boleh lah belikan untuk mak. yeye..:)

dan masih cuba memahami diri.

Friday, August 21

NADTUN!!

dari yg berjiwa sgt tulus




p/s: dah.. lenguh carik gambar nt taw..:P moga tabah3 dok kt sane. ktrg nk selebrate ROQ skali neh. heheh..

dan masih cuba memahami diri.

Wednesday, August 19

ROQ pulenn...

dari yg berjiwa sgt tulus


Ikhwah akhawat,
jom promosikan 21 Ogos sebagai hari ROQ~
R
EMEMBRANCE OF al-QUDS
Galakkan memakai button badge &
baju Palestine (atau baju hitam) beramai2 hari jumaat ini.
Sebarkan maklumat kepada kawan2 berkenaan 21 Ogos!
[21ogos]

Selamat menyambut Ramadhan semua!

p/s: UiTM nie mne blh pakai t-shirt palestine. kne la bebrbaju kurung itam. moh sume:)

dan masih cuba memahami diri.

Tuesday, August 18

jalan sehala

dari yg berjiwa sgt tulus


.bilik ida lagi 100x lbh sepah dari nie.

[saujana+nowseeheart]

Tuhanku Maha Pengasih
Tuhanku Maha Penyayang
sebelum pun sempat tangisku
jatuh ke bumi
rahmatNya menyambut

membisik bujukan penawar bersakti
apa lagi nak ku gusar
cinta Nya tak pernah gagal
hadir di kala ku sepi di kala ku bersedih

aku hanya berpegang janji
janji Nya kesungguhan yang pasti
pintu kemenangan
lorong bercahaya
langkah untuk ku pulang
jalan sehala

aduhai ibuku yang satu
janganlah ada barang ragu
biarpun seberkas dalam
andaiku terkorban nanti
sedang meniti kasih


p/s: aku tgh sedih. so what??

dan masih cuba memahami diri.

Saturday, August 15

untuk ummi:)

dari yg berjiwa sgt tulus



.kami cinta makan.


tabahnya dia saatku marah
tangisnya kerapkali keranaku
mehnah yang datang
tak pernah dia menghindar
hanya mengharap pembelaan tuhan
lantaran dirinya manusia biasa
namun,
sebiasanya dia
dia tidak meninggalkan ku terkapai
untuk mencari ilmu dunia dan akhirat sendiri
didikan dan sumbangannya untukku
apatah lagi makan minum yang tak pernah dipinta balasan

ummi,
asek nk nangis je skrg nie..
nk blk!!

p/s: weh, aku kuatla!

dan masih cuba memahami diri.

otanjoubi omedeto gozaimasu:)

dari yg berjiwa sgt tulus


selamat hari lahir yang ke 45 ntuk ayahanda tercinta,
ZAINI b. ABDUL RAHMAN
.ayah dipakse senyum sampai nmpk gigi.
dan adinda kesayangan,
SALMAN FAIZ b. ZAINI
selamat hari lahir yang ke 19.
.saye pendek???.

kedua-duanya pada 15 ogos..
moga Allah sentiasa merahmati kalian.

p/s: birthday ayah+salman same..tp perangai?? same x?? hmm..

dan masih cuba memahami diri.

Friday, August 14

H1N1 lah

dari yg berjiwa sgt tulus


ish3..
kali nie xnk ckp dah psl cuti.
penat ditanye rakan sesekolah dan seUiTM:
"UiTM Segamat da cuti?"
dan soalan yang sama terus ditanya setiap kali hari bertukar.
nah! bace ini untuk tahu apa disebalik segala kontroLBESI itu.
[abg bai]

dan masih cuba memahami diri.

itu saya

dari yg berjiwa sgt tulus


wahh...
trimas kt hajar mokri kerana mengepos ntuk ida:)
malam itu mmg indah..
rindu300000x!
heheh..
[klik]

dan masih cuba memahami diri.

Thursday, August 13

yang pergi..

dari yg berjiwa sgt tulus




innalillahi wainna ilaihi roji'un..
khabar yg diterima pagi tadi mengejutkan kami yang didalam kereta
asri ibrahim,40 thn vokalis kumpulan rabbani disahkan meninggal dunia akibat sakit jantung.
menurut berita, allahyarham rebah sewaktu sidang akhbar rancangan Syuhada
di Angkasapuri RTM.
semoga Allah tempatkan beliau dikalangan orang3 yang beriman.
[klik lanjut]

p/s: teringat mase sekolah rendah, kumpulan Rabbani buat show kt SRIH..sob3..

dan masih cuba memahami diri.

Wednesday, August 12

hiraganaLAH

dari yg berjiwa sgt tulus


huh..
nah!!
nk sgt suruh ida aja bhse jepun..
g search sndri..
blaja mendalah nie dlu.
da khatam br dtg jmpe blk..
hahah~
--gile kejam akuh--
[hiragana]

p/s: kredit tu aiman sensei:)


dan masih cuba memahami diri.

islamic nipon:)

dari yg berjiwa sgt tulus


besh...
ida da lalu..
cube korg plak..:)
[klik]

dan masih cuba memahami diri.

Sunday, August 9

thabit qulubana

dari yg berjiwa sgt tulus

"mak saya ustazah.."
"ayah ana imam masjid"
"atok aku dulu bilal kampung"
....................................................
"tapi kau tu buat bagi malu keturunan kau yg ber'agama' sgt tu, buat ape?"

ayuh muhasabah..terasa pun ade nie.
pastu baru terase..
pentingnye kite hidup dalam kumpulan yang mengamalkan Islam,
kelompok yang menghayati Islam,
memperjuangkan Islam,
merasa manisnya iman,
nikmatnya tarbiyah,
bila kite dalam kumpulan yang menghayati Islam,
[USRAH!USRAH!USRAH!]
insyaAllah diri ini akan t'lindung dari serigala3 yang sedia membaham kite.
syukur kepada Allah yang melindungi dari ancaman-ancaman luar..
Betapa pentingnya jemaah yang mengambil islam sebagai cara hidup.
[klik]

dan masih cuba memahami diri.

pegila vote woih..

dari yg berjiwa sgt tulus

1.
ntah kenapa ida sekarang.
mane la ida yg sumpah "lembut" tu hilang.
asek nk mrh je..
maafla kalau berkasar.
dah tua la katekan..
orang tua mmg tak fikir perasaan orang lain.
fed up??
sile jgn duduk sini..
2.
ISA??no good..
pegi la vote..:)
[klik sini]

dan masih cuba memahami diri.

totemo okotteru yo

dari yg berjiwa sgt tulus

sile check npe ida marah...
[klik link]
huh.. btl3 mrh nie.

p/s: org jepun kate mrh sgt totemo okotte iru. tp klu nk formal jd cm tajuk kt atas tu la. kredit to aiman sensei sbb da lenguh3 ajar saya.arigato gozaimasu..:)

dan masih cuba memahami diri.

Thursday, August 6

sedehlah saya..

dari yg berjiwa sgt tulus

cerita semalam-->
5.07 pm:
teet..msg masuk.
"salam, ummi da bank in rm250. guna elok2 ye.."
segera ida balas.
"thx ummi. domo arigato. may Allah bless u.. bla3.."
end.
yeay!!weekend ni blh joli blk rumah..

9.00 pm:
teet..msg masuk lg.
"salam ida, td tuan rumah dtg. die suruh byr sewa esok"
balas jugak.. (wpn dlm hati dok sob3 je kje)
"ok.. esok blk same3 ea.. mlm kte byr sewa..:) "
end.

cerita td-->
10.40 am:
teet lagi.. mstila msg lg..
"salam. insyaAllah hari sabtu nie ada daurah kt msjd yong peng dr pkl 8pg till 4ptg.klu nk pegi bgtaw ummi saodah"
xbls.. ida fwd.

2.43 pm:
teet.. dari kak nur
"akak g. da btaw ummi.. kak kausar pn pegi. ida jomlah.."
balas..
"ok............................................................................................"

p/s: ummi.. org sumpah sedeh nie. br je nk joli blk umah..



dan masih cuba memahami diri.

KBM oh KBM

dari yg berjiwa sgt tulus


salam..
sedang melangut mencari idea ntuk membesarkn farm
tbe3 ade yg add kt ym..
check3, ok mcm knl, ACCEPT.
end. abes cte psl yg add tu.
skrg nk cte psl KBM..
pernah ida ditanye

"anti stdy mne?"
"uitm jhr"
"tp ikot kbm kl?"
"mlenye kbm jhr"
"jd skrg nie kt kbm shah alam pulak?"
"ana xkesah mne3.. asal ade peluang, pegi je"
"jd skrg kbm mne?"
"KBMana3.."

KBM seksyen19..
ida nmpk ramai fasi baru..
tp ade kakak kate ade je fasi lame ida xpenah tgk.
ok xpe..
jd, nk knlkn la..
family KBM yg ade mse kt seksyen 19:
1. yang pegang mic mcm xnk lepas siap kalau blh nk nyanyi3 kt mic = kak nina. wan haninah namenye.. ustazah tu. tp xtaw cmne blh senget mc nk terbalik3 dah..
2. yang gile jage laptop sampai tetido3 pastu terbangun tros kunyah3 mknn = kak damia. dlu penah stdy sekampus and secourse ngan ida.
3. yang pelat huruf amende tah tp ske wat konon3 tere tu = chef wan. farid nme betulnye. tp rsenye klu pggl die farid pn die da xingt nk menyahut.. sbb asek pggl chef wan je.
4. yang kecik tp snanye da besa pasti pakai fon blackberi bile nk send email mse lps icapan md sabi = paklong. yang mse wat demi matahari kt stage pasti sikit lg nk jatih tu.. (sile pandai3 tuka huruf i menjadi u bile membaca tulisan berbold)
5. yang kecik pastu ske asek jd waris pastu semput = (kak??) ika. stp kali ade event, soalan yg die tnye.. "mcm mne nk g tmpt tu kak??" soalan lain die xblaja tnye lg..(mungkin??)
6. yang mse pg3 sebok pegang video camera pastu snap pic sane sini pastu ilang3 mcm chipsmore sbb mentang3 die da ade viva biru = kak zar. die pn penah sekampus secourse ngan ida tp die lg senior dr kak damia.
7. yang ade dtg sekejap mlm sblm KBM nk amek kak yong = pak kay
8. yang diambil oleh pak kay = kak yong LAH!
9. yang baik pastu ske wat poyo sambil type3 kt post nie = kak ada..:)

tu je kot.. ade lg ke?

p/s: harap yg xknl family sndri tu blh la update info kami kt sini..lalala~
p/s lagi: rindu pakngah+pak andak snanye nie..sob3!

dan masih cuba memahami diri.

Wednesday, August 5

OH NO!! satoshi

dari yg berjiwa sgt tulus

salam.chop!

ida bkn nk cte psl ohno satoshi yg kumpulan arashi tu

ida tgh gile sumpah nyesal sbb blk seawal 5 pg.

patotnye blh alang3 stay sampai pkl 6.

blk tros subuh..

skrg nie xtaw sape yg print assignment yg group ktrg wat mlm smlm

i meant, TENGAH MLM SMLM.

lupe btl nk tnye drg..

Allah, forgive me.

korg.. sori~

aku kn makcik aminah jenab.

hoih!dah.. korg pn kn?!




dan masih cuba memahami diri.

BM tak guna!

dari yg berjiwa sgt tulus






BM tu ape??
Bahasa Malaysia la..
bkn borang Baitul Muslim yang haram kejamban ida nk isi tuh! yg bgs diisi semua:)

ok..cerita asal.
mase tgh jln3 naik tren ngan ummi (jln3 ke naek tren snanye?)
terjadi perbualan antara ida dan ummi kira3 begini..

ummi: "shahida, cube tgk board tu. BM die error" (smbil tunding jari kt gmbr seperti diatas)
ida: "haa..npe?" (dgn mke sumpah xphm npe board tu harus dipersalahkn)
ummi: "huh, lemah BM awk nie.."
ida: "mmgla.. da kate pn BM dpt c6. klu teror mstila xhuru hara cmtu. jd ape slh papan tu?"
ummi: "slhnya adalah bila mereka mengatakan bahawa org3 dipapan itu memerlukan tempat duduk lebih. harusnya setiap org mendapat 1 tmpt duduk sahaja, bkn lbh." sila rujuk buku teks bahasa melayu SPBT darjah 4 m/s 145 cetakan ke 3 untuk mendapatkn ayat skema ini

jadi ape yg BM xguna??
hmm.. tentulah BM ida yg xguna.
jd bahasa ape sdg ida gunakan nie?
BM pasar!

p/s: huh.. rosak aku ini.

dan masih cuba memahami diri.

Friday, July 17

u are not alone

dari yg berjiwa sgt tulus

nie bkn ida nk tribute ke mnde..
cme cm minat ngan words die~


[MICHAEL JACKSON]
Another day has gone
I'm still all alone

How could this be

You're not here with me

You never said goodbye

Someone tell me why

Did you have to go

And leave my world so cold

Everyday I sit and ask myself

How did love slip away

Something whispers in my ear and says

That you are not alone

For I am here with you

Though you're far away

I am here to stay

You are not alone
I am here with you
Though we're far apart

You're always in my heart

You are not alone

Just the other night

I thought I heard you cry

Asking me to come

And hold you in my arms
I can hear your prayers

Your burdens I will bear

But first I need your hand

So forever can begin

Everyday I sit and ask myself

How did love slip away

Then something whispers in my ear and says

That you are not alone

For I am here with you

Though you're far away

I am here to stay

For you are not alone

I am here with you

Though we're far apart
You're always in my heart
And you are not alone

Whisper three words and I'll come runnin'

And girl you know that I'll be there

I'll be there

You are not alone
I am here with you

Though you're far away

I am here to stay

You are not alone

I am here with you
Though we're far apart

You're always in my heart

You are not alone

For I am here with you

Though you're far away

I am here to stay

For you are not alone

For I am here with you

Though we're far apart

You're always in my heart

For you are not alone

p/s: actually cm lbh kpd nk ckp kt diri sndri. ade yg willing nk teman??heh.

dan masih cuba memahami diri.

Wednesday, July 15

ASSIGNMENTS mggu ini!

dari yg berjiwa sgt tulus


dek kerana xbawak pendrive.


meh kte cek assignment3 yg baru dpt mggu nie.


imd 305- mrs diana:


.psl preservation
.power point xlbh dari 10 slides
.by group (ayin, zynoe, charp & idaBESH)
.by august kne da siap


imd 304- mr zack:


.psl online & publishing (technology)



  • online library

  • online mobile

  • e-book

  • online museum

  • etc.

.5 pages by group (ayin, zynoe, charp & idaBESH)


.references (unwikipedia)


p/s: sedang masih demam & duduk di lab omega yg sejuk tahap gaban!


dan masih cuba memahami diri.

Tuesday, July 14

ad-DEMAMun

dari yg berjiwa sgt tulus



adoyaii...maaf ye.blog ini tidak mampu beroperasi secara aktif sepertimana yang diingini kerana tuan punya blog memiliki ketidaksihatan on-off secara melampau dan diharapkan agar semua pemfollow3 dan pembaca3 agar bersabar serta mendoakan kepulihan dan kepelikkan tuan punya blog kembali seperti sedia kala.trimas..

dan masih cuba memahami diri.

Monday, July 6

ehem3...

dari yg berjiwa sgt tulus

memperkenalkan...
'AQILAH BINTI ZAINI.
hahah!dgn xdisangka3.. ida dah pun jadik anak sulung daripada 8 beradik.
pergh.. hebat3. ida sgt tabah.(ape asek cite psl aku je nie??melampau btl..)
okeyh.. bayi comel nie lahir pada 3july09 yg lalu pukul 1 pagi.
actually bayi nie da over due dah duk dlm perut ibunya..(dasat btl)
tp mmg ayah kate anak3 ayah sume salu jek over due.(patutlah kami sgt senget perangai..)


.nyenyak tidur di pangku mama.

4july lepas, sblm ayah, ummi dan adik3 hntr ida pulang ke kampus,
teringat kata ummi saat kami tiba3 di bawa ke hospital sg buloh:
"saje nk ziarah orang sakit..."
ida dan adik3 kaget na'uzubillah. pelik xdisangke3..
ummi siap dukung, peluk, cium baby..
dlm kete on the way ke johor, siap puji3..."baby girl..comel sgt!"
dan hasilnye..


.tersenyum di pangku ummi.

ummi ke rumah mama pada 5july..
subhanallah..(mmg xterhinggalah pujian ntuk Allah tentunye)
yang mengatur segala perjalanan hidup hambaNya

"..dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah, akan dibukakan kepadanya jalan keluar yang baik.."

dan benarlah firmanNya ini..
selepas 4 thn++ ayah, UMMI dan mama bersabar...
inilah jalan keluarnya.
moga keluarga ini terus bahagia..ameen~

وَمَن يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتَ مِن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَأُوْلَـئِكَ يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ
Ertinya : Dan barangsiapa yang melakukan amal soleh dari kalangan lelaki dan wanita dalam keadaan mereka beriman, mereka itulah yang akan memasuki syurga.." ( An-Nisa : 124 )



p/s: sgt xsabar nk blk rumah!!

dan masih cuba memahami diri.

Sunday, June 28

sampai bile?

dari yg berjiwa sgt tulus



11.17 am
ida dpt call dari bunda usrah kt uitm--ummi saodah
tanye khabar ida dan adik beradik lain
sehat ke antunna??
yg paling xtaw nk jwb ape skali bile ummi saodah tanye:
"ade contact adik-beradik lain x?"
warghh...
"ummi, bkn je takat xcontact,
ida siap gaduh lagi dengan ______"
hmmm...
tp xbtaw ummi pn snanye
kata3 tu setakat berlegar difikiran je.
ntah bile nk baik..
teringat sabda rasul:

ولا يَحِلُّ لِمُسْلِمٍ أَنْ يَهْجُرَ أَخَاهُ فَوْقَ ثَلَاثَةِ أَيَّامٍ

Ertinya : Dan tidak halal bagi seorang Muslim itu meninggalkan ( tidak bertegur sapa kerana pergaduhan) saudara seIslamnya lebih dari 3 hari" ( Riwayat Al-Bukhari)

hmm.. ntahla~ (again??)sgt.. terlalu.. amat.. RINDU gile!!

1. kausar binti jiwa
2. nur haziemah binti muhd zahari
3. nur atiqah binti mohani
4. nurshahida binti zaini
5. siti hajar binti mokri

dan masih cuba memahami diri.

Saturday, June 27

khas untuk 'ex-dia' ku

dari yg berjiwa sgt tulus



seseorang telah beriya3 minta maaf dariku. ada salah katanya. hmm.. (sbnrnya ayatnye tergantung. bkn slh. tp SALAH FAHAM.) ade org lain yang buat slh fhm nie smpi jd lbh teruk. attention to 'org yg mintak maaf'.. just nk btaw, ana xmarah nt. sbb nt da jujur n bkn MENGUMPAT ana bile nt terus terang. jd xde ape yg slh. dan attention to 'yg buat slh tp xsedar3'.. better blah dari hidup kami yang da penat layan kamu. itu pun kalau xnk berubah. kalau sedar slh sendiri, then ask for the forgiveness and CHANGE urself sblm nk mandai3 huru hara kn relation sape3. ana mmg blh mrh. tp ana juga blh memaafkan. jd buat yg rase patut..
this song is really for you.



Sekerat akar mampu kuhulur padamu
Di saat dikau terkapai dan kelemasan
Di arus hidup yang tinggal sejengkal cuma
Katamu kau tak bisa berenang ke sana

Engkaulah teman tanpa sangsi dan curiga
Setelah aku mendengar lirih ratapmu
Harumnya sekuntum melati di embunan pagi
Sewaktu kita melewati sebidang tanah perkebunan
Persahabatan

Tersasar aku di dalam mentafsir
Aksara jujur dan ketelusan yang terpamer di wajahmu
Terlalu naif untuk ku fahami
Metafora puisi dusta dan personafikasi

Sukarnya untuk aku membuktikan
Kebenaran yang berpihak padaku
Kerna peluang langsung tiada padaku
Sedarlah aku erti senyuman
Ada dendam yang tidak pernah padam
Pada lirik matamu ada pedang tajam yang merejam
Ohh…

Terima kasih atas pengalaman itu
Mengajak aku kembali mengenal diri
Terpaksa lagi menyusuri jalan-jalan sepi
Masih bisakah kutemui sekuntum melati mewangi yang tidak berduri

---------------------------------------
ok ida, just ingat..
أَلاَ بِذِكْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ

Verily, in the remembrance of Allah do hearts find rest...(13:28)

(Hanya dengan mengingati Allah, hati3 akan menjadi tenang....)


dan masih cuba memahami diri.

Wednesday, June 24

si dia untukku

dari yg berjiwa sgt tulus


AYAH AKU!
(inteam-sentuhanmu)
terpanar aku pada sentuhan keramatmu
mengehret aku mentafsir memori silammu
dulu kuragu apa terbungkam dibenakmu
kini ku tahu apa yang terbuku di hatimu

surut dedarku pada usapan menteramu
tunduk ungkalku pada ketegasan dirimu
terpasak semangat pada keyakinan tekadmu
keakuranku pada tunjuk dan titah arahanmu

oh ayah...
tak pernah kutanya kemana tumpahnya keringatmu
oh ayah...
tak pernah kuhitung berapa banyak kerutan didahimu
yang kupinta hanyalah kemahuan hatiku
yang sedaya ayah laksanakan

kau pendorong bukanlah pendesak
apalagi memaksa diriku
aku terlorong bukan terdesak
apalagi rasa terdera

tak terkuis dugaan menduga
apalagi takdir yang menerpa
aku mengharap bukan menolak
apalagi cuba melupa

lestari kasihmu tanpa batasan
sempadan waktu yang memisahkan
abadi hingga kehujung usia
akhiran masa

sentuhanmu amat bermakna....



AKU ANAK AYAH.TENGOK!MUKA KITORANG SAME=)

thanx a lot to ayah ntuk ape yang ayah da buat.ayah best.sntiase fhm aida(woah..panggilan nie manje3 ntuk ida n ayah je sebab pelat mse kecik,okeyh..jgn nk tiru!) n sgt sbr wpn ayah kne 'pow' duit dgn aida, kne hntr aida g sane sini. kne dgr sume cite aida sampai aida xde rahsia ngan ayah.xleh nk rahsia pn.sume org yg aida gado n minat, aida cite kt ayah. sbr je ayah..thx ye...mmmmmmmmuuuuahhhhh!!!!!! syg ayah sgt3~

p/s: teringat mse ayah break kete sbb terkejut bile aku btaw aku suke rambut muhib.
p/s lagi:rindu nk duet lagu nie dgn affaf dlm toilet.hahah~

dan masih cuba memahami diri.

Wednesday, June 17

marah dengan semut

dari yg berjiwa sgt tulus




sebagai peniaga skrg..(chewahh..)
bengang betul time kemas3 lepas meniaga
sebab tgk mesti semut nk start hurung *coleman ida
pastu bekas gula, coklat, oren, n kordial sume kne letak dlm dulang ade air
xnk bg semut naik
penatnye layan hal semut
leceh kt rumah sebab semut je
bkn ape, kne la hati3
kang xpasal je org saman sbb jual ice blended bersemut
jage reputasi lol..
nnt ade plak yg bising
contohnye...

kak IQA: akak da jd pelupa dah
kak IQA lg: byk mkn semut la nie
ida: (sape soh die mkn semut tah)

terfikir, npe Allah cipta semut nie klu stakat nk nyusahkn ek?
then tnye haji google (bak kate aiman sensei)
jumpe...
byk sgt kelebihan semut nie
antaranya (ida mls nk type byk3..heh~) :
1. *deme patot jd slh 1 geng wonderpets sbb sifat KERJASAMA deme sgt power.
2. cara deme berKOMUNIKASI YANG HEBAT patot dicontohi oleh kita sbb deme xde slh fhm pn nk sampaikn maklumat. buktinye, kerja deme settle. dpt rembat gula n wat st0k deme sbyk3nye.
3. sgt TERATUR bile tgk laluan die. dlm barisan setiap mse. klu org islam cmnie baru la blh jd mukmin yg qowi.

*coleman = bekas ais
*deme = kate ganti diri yg rsenye lbh sesuai dari gunakan diorg.heh..



p/s: mknenye aku kne baik3 la dgn semut nie??apekah???

dan masih cuba memahami diri.

mcm bagus...

dari yg berjiwa sgt tulus



thx a lot to nurlina c0z bg ana award yg serbe xkne dgn ana nie..hahah.
mcm bagus sgt nk dpt3 award blog nie.amende tah.tp nk bg kt sape award nie?
hmm..sape nk amekla.


p/s: gaye mcm dlm hidup da tade org penting da..MEMANG PUN!


dan masih cuba memahami diri.

Monday, June 1

ice blended satu!

dari yg berjiwa sgt tulus


perhatian.
ice blended KAK SHIDA akan mula dijual selepas wktu persekolahan.
yg berminat blh order dan tgglkn duit
terdapat 3 perisa.OREN, SARSI dan COKLAT.

satu-->
ida: ye dik, nk ape?
budak: sy nk beli ice blended.
ida: !@#$%^&*!

dua-->
budak: kak, ice blended milo satu.
ida: (tanpa ragu3) siap.
budak: eh, kak. milo boikot la.
ida: diamla (ko yg mintak milo. aku jual coklat)

tiga-->
budak: makcik, sy nk beli ice blended oren
ida: huh! (buta ke budak nie??)

empat-->
budak: kak, sy nk ice blended sarsi
ida: sori. ice blended da habis
budak: nape habes kak? sy haus.. (dgn muke simpati)
ida: perisa sume sold out.ade ice je.nk?
budak: haa.. blh3. letak kordial anggur skali.
ida: mane ade!!! (smbil agkt tgn nk bg penyepak)

lima-->
cikgu: shahida, kt sini xleh meniaga. kami guru3 pn xdpt meniaga.
ida: xpe, sy bukan guru

dahla..
naseb skrg da cuti sekolah.
ice blended pn cuti la ye..
lega betul.

p/s: syukur betul ice blended aku laku. nk beli kete!!!

dan masih cuba memahami diri.

Saturday, May 23

seorang shahida itu...

dari yg berjiwa sgt tulus


salam.
ok..ida chaiyok!
ini kisah ttg seorg shahida.

seorg shahida itu,
lahirnya cukup dinanti,
jd bukti cinta bersemi,
dari ayahnya untuk ummi.
seorg shahida itu,
liku hidupnya penuh kepahitan,
stp dugaan mulanya beban,
tp ditempuh penuh kesabaran.
seorg shahida itu,
harusnya dalam diri diselaputi izzahnya untuk Islam,
juangnya harus takkan padam,
kerana yg mesti padam itu adalah mazmumah yang terpendam.
seorg shahida itu,
menangisnya bukan kerana lelaki,
bukan juga kerana harta yang dicari,
tp kerana syukur punyai keluarga harmoni,
nikmat Iman dan Islam yang tak bertepi.
seorg shahida itu,
degilnya kerana punya pendapat,
kerana akalnya masih mampu ligat,
untuk tega berfikir jln penyelesaian masalah yang tepat.
seorg shahida itu,
kini sedang menaip di papan kekunci,
sambil berfikir merenung diri,
dan mengira adakah masih punya pahala berbaki,
andai di bandingkan dengan d0sa menggunung tinggi.

wallahu'alam.

p/s: p0st ini terjadi skibat aku tgh meng0ng sbb asek memikirkn npe aku asek kne halau mse jual ice blended.jht mrk.huh.tp seorang shahida nie xde kne mengena dgn selain nurshahida zaini ye.xkesahla syahida pishal ke,syahidah ck,syahidah arshad mahupun nurin syahida.hahah.

dan masih cuba memahami diri.

Sunday, May 10

tentang muet

dari yg berjiwa sgt tulus


ok3..
skrg da pukul mlm..
tp ummi n ayah xsampai lg.
katenye nk amek..
sabar ida,sabar..
sementara tu nk st0ry psl xm muet arituh.
hasil mahsul stlh faced sume xm..
kire3 cmnie la..

reading:
membaca dgn sgt lembab
sampai siap rse cm nk td03 lg
(nmpk sgt salu ngelat mse ummi s0h abeskn atleast 1 novel english dlu3)

writing:
pnyela kalut.
sakit tgn.
lenguh.
kire3..xcukup perkataan lg.
add-on lg
kire lg..
sampai pk ble la nk cukup words nie
rse cm wat xm math.
pdhl english jek.

listening:
macam org PEKAK!!

speaking:
(wahh..ida speaking!)
okeyh,
sgt besh.
sbb ade mamat nsem back-up ida
mse part A(2 minutes presentation)
title die:- how to manage family inc0me -
p0int yg ida dpt:- reduce spending on food -
ida group first.
candidate A!!!
tanak cm si gagap yg cube m'jd si petah plak kn..
but,it's quite okeyhla..heheh.
mse part B(10 minutes discussion) plak
i state with my own point
b'lagak gile xnk ubah or joint venture dgn point org laen.
hahah..
seb baek di back-up si hensem candidate C.
(pggl hensem je la..da tataw name)
tp yg bengangnye..
awek candidate B ngan mamat candidate D yg x hensem tu..
betah ida bkn maen.
dah la nyimpang je kjenye.
org ckp reduce spending money kt unnecessary f0od
cm junk f0od.
n jgn asek nk melantak kt western restoran jek
gie la blk n masak sndri
kn sgt mengurgkn belanja tu
tp mamat huduh dpn ida tu sebok nk defend point die yg ngarot sgt3 tu
die student,sebok nk wat part time job.
okeyh,actly point die xslh
cme care die explain sgt menyakitkn hati.
dah la asek kate klu kje ble increase family inc0me sgt3.
sgt3 tu da sgt3 menipu la kn..
pastu kononnye ble kje part time,
xpyh seb0k3 nk jimat letrik,air n mknn.
jugak blh spend money for travel n entertainments.
karot btl.
dahla karot.
siap slhkn point org.
die kate org nk reduce amount nasi.
nk je kate,bukanla bodo kurang pandai..
org nk kurgkn belanja bukan3.
bab mknn ruji tu,mkn cm human la..
klu burok lantak pn xgne jgk jimat duit.
huh..
then ktrg xsempat conclude,
abes 10minit cmtu jek
sbb asek nk defend point masing3.
hahah~
ape pn..
muet mmg besh.syukur dah habes.
pesanan khusus ntuk APISH ROSLAN(bkn apish ara ea..), AYIN, ZYNOE, CHARP, AMEL, ARA n secare umum ntuk yg belum amek muet..jgn cuak.xpyh bace buku pn blh amek..jd,silekn la ye.

p/s: ntuk mamat huduh, u r what u eat!klu ko mmg mkn mknn ngarot tnpa pk akibatnye, no wonder la ko terejal mse xm muet aritu.heh.

dan masih cuba memahami diri.

Friday, May 8

examGILE!

dari yg berjiwa sgt tulus


pagi t beta ade xm pr0motion
beta xc0ver lg 3t0pic
n beta sgt risau
tp beta mls nk bace

dan masih cuba memahami diri.

Monday, May 4

menjawab bkn kerana aku gila

dari yg berjiwa sgt tulus

3 perkara yang anda rasa gila

  • tbe3 dpt award pelajar harapan kt malaysia.hahah.
  • b0rak kt f0n 24jam x 7hari mse bday.panas f0n ida.
  • ade laki appr0ach ida stlh tggkln gf die dpn3 ida.

3 perkara yang boleh buat anda gila

  • ayah hulur atleast rm1000 sebulan.
  • dpt bunge.gile cm m0nyet.
  • tbe3 ade org maj0k dgn ida pastu ida da pujuk nk gedik3 lg mcmla ida nie b0yfren die.

3 perkara gila anda pernah lakukan

  • kejar pencurik f0n ida mse kt KL.
  • jln3 kt KL sdgkn da taw dlm wallet takde duit LANGSUNG!
  • tampar pipi s0rg p0mpuan si**.

3 perkara gila anda teringin lakukan

  • nk blasah ayah sampai lebam.
  • tanam bunge r0s kt sekeliling rumah.
  • tak balik rumah 8tahun.bia sume rindu.hahah.

3 perkara gila anda tidak akan lakukan

  • k0rek hidung dpn prince charming.
  • kawin lbh dari satu.
  • buang duit kt pengemis non-muslim/pengemis muslim yg xcacat langsung.

3 perkara gila yang mencuit hati bagi anda

  • bile tgh ushar org,tbe3 org tu jatuh.sungguh gile ah.
  • tgk yamashita tomohisa salah jln mse nk wat persembahan
  • ade awek wat muke batak mse naik motor dgn balak die dpn ida tbe3 b'tukar muka malu gile sbb rupenye ida naek kete.hahah.

5 orang gila yang anda ingin tag

  • hajar
  • nina
  • ayin
  • zyn0e
  • charp

dan masih cuba memahami diri.

Sunday, May 3

family update

dari yg berjiwa sgt tulus


wah..
sangat malas nk update snanye
tataw npe cm down gle
dah la dah mmg down
pastu rase di d0wn3 kn lg.(brape byk d0wn da..)
baru pulang ke kampus
lepak kt rumah sgt besh
jage adik3.
(oh..saye seorg akak yg mithali baek)
nie cerita dari rumah

st0ry1:
nina akhirnya dikenal pasti sebagai orang ketiga cerah selepas deda n man walaupun hakikatnya adalah yang paling gelap sewaktu dilahirkan.ini kerana tahap kegelapan kulit dila,amin, n mia telah berjaya mengatasi tahap kegelapan kulit nina.

st0ry2:
amin adalah se0rang pemalu kerana menidakkan kata3 se0rg makcik yang cuba memuji amin hensem dengan memberitahu bahawa salman lebih hensem..-->>oh tidakk!!!

st0ry3:
rahsia mia sebagai se0rang yang batak kamera telah terb0ngkar apabila semua handph0ne3 berkamera kakak dan abgnya dipenuhi gambar beliau.

st0ry4:
tahap kekuatan tidur yang paling maksima telah dikenal pasti dan pemenangnye adalah dila.

okeh..tu je k0t.--byk lg snanye tp xsanggup nk cte sbb sgt melampau dasatnye.

p/s: huh..susah betul nk gunakn ayat BM yg xlintang pukang.

dan masih cuba memahami diri.

Monday, April 20

ape itu strolling?

dari yg berjiwa sgt tulus

cite 1:

"ada, free x?nk b0rak"

"xfree.nk gie strolling"



cite 2:

"uitm segamat nie kecik nk mam*** sampai bdk3nye strolling 7,8 das pn okeh lg"


cite 3:

"ida, strolling y0k.t nk tgk jadual xm skali"

perhatian ntuk sape3 yg bukan UiTM segamat!

oleh krn ramai sgt tataw n sgt nk taw strolling tu ape

sampai nk maj0k3 bile ida xbtaw..

nie nk translate

strolling b'asal dari p'kataan stroll yg membawa maksud:

berjalan ke mana3 dalam keadaan perlahan dan tenang

atau kate lainnye..

pergi bersepah secara harafi di sekeliling kampus

jadi, dak UiTM johor nie sume stroller ah..

a pers0n who is enj0ying a slow relaxed walk

(enj0ying ke?)

nway..da taw kn?

jd..blh la praktikkn dikawasan perumahan,

sekola, mahupun universiti anda.

lebih jauh lebih bagus.

renung3kn dan selamat beramal..=)

dan masih cuba memahami diri.

Sunday, April 19

cinntailah Ilahi

dari yg berjiwa sgt tulus



Rasa cinta Adalah satu anugerah tuhan

Pada hambaNya

Dan kerananya manusia sanggup apa saja

Asalkan memiliki apa yang dicita

Kerna cinta Sanggup berkorban apa saja

Harta dan nyawa

Setiap detik hanya memikirkan tentang si dia

Yang tercinta

Ingin bersama sepanjang masa

Tetapi pastikah cintamu dihargai

Mungkinkah si dia 'kan tetap setia

Setelah kau serahkan jiwa dan ragamu

Mungkinkah kau pastikan

Tidak 'kan dihancurkan

Jika engkau mencintai bunga

Sedarlah engkau bunga itu akan layu

Jika engkau cintakan manusia

Sedarlah suatu hari dia akan pergi

Jika engkau mencintai harta

Harta itu nanti kau akan tinggalkan

Jika engkau cintakan Ilahi

Hanya Dia yang akan kekal abadi

CINTAILAH ILAHI





15april aritu..

ida dpt bunge..

syg sgt kt bunge tu

pemberi bunge tu plak siap pesan

jg bunge tu baek3..

"ye kamu, ida jage bunge tu.."

tp..

lagu ni membuktikn..

cinta Allah cinta utama

cinta Allah cinta kekal

if cinta Dia, kite xkn kecewa

haa..btl la tu.

sbb kite sgt sygkn bunge tu

jage cmne pn, mati jgk..

syg sgt..smpai nk nanesh ble die mati.

tp kite simpan jgk die..

nie ha..


.page ke2.




.page ke3.


.nie tangkai jeringnye.

p/s: jadi, kat sape3 yg nk bg bunge kt kwn die tu..pastikn kwn die xcinta bunge mengalahkn cinta kt Allah kayh..kang sasau lak.

dan masih cuba memahami diri.

Saturday, April 18

die kutuk aku!!!

dari yg berjiwa sgt tulus

salam semua..

ye, inilah jiwa yg sgt tulus dan masih cuba memahami diri

cme ida xdpt nk phm s0rg budak nie

ade ke dgn kurang asamnye die malukn ida kt blog die

mmg die ade warn nk heb0h kt blog

tp xyah ah indetail

nk tBuno bace taw

xcaye cbe KLIK.

then blk sini smule.jgn tPikat kt blog org pendek tu.

huh!

dan masih cuba memahami diri.

Friday, April 17

diTAGgedS mereka

dari yg berjiwa sgt tulus


ditag oleh: nina

1.Anda rasa anda hot?
kami tak h0t.kami cool..<<--sejak bile tah aku j0in xfresh.fm

2.Upload gambar kegemaran anda.



3.Kenapa anda suka gambar ini?
sebab kite baru 1st time dpt bunge nie 15april lepas--dari seseorg.ewah3--

4.Bila kali terakhir makan pizza?
kelmarin..15april itu.

5.Lagu terakhir yang anda dengar?
lagu TRUE--kite pn tataw tajuk die snanye..hahah--

6.Apa yang anda sedang buat selain daripada selesaikan tag ini?

tgh pk..bile la agknye nk mndi nie.haha

7.Selain dari nama sendiri,anda suka dipanggil dengan panggilan apa?
sayang..wek!

8.Tag lagi 6 orang dengan hati terbuka tanpa rasa kekesalan sila lakukan kalau tak nak kena denda mandatori.
  • ayin
  • zyn0e
  • charp
  • amel
  • aja
  • anas
9.Siapa no.1-kepada anda?
YDP kpd sesuatu persatuan

10.Orang no.3 - Ada hubungan dengan sesiapa?
ade3.ngan wan!heheh.

11.Kata sesuatu berkenaan dengan orang no.5

adik kesayangan kite kt j0hor nie.

12.Bagaimana pula dengan orang no.4?

budak lidah pelik.

13.Siapakah orang no.2?
awek yg pasar dan panas mgkn?

14.Bagi pesanan anda pada orang no.6?

nah!amek kau.jwb ea...


ditag oleh: ayin..dan zyn0e

1st, insert this badge or the pic above to inform u have been awarded.
wahhh...w0nderfulnye blog ida!!

2. Make sure you take the pic and said it is from
NUR-AIN FARHANA ABDUL RAHMAN dan ZAINUR AMIERA ZAIDI

3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself ...
  • pemalu
  • xske b'jLn3
  • ubat itu feveret dan sgt sedap
  • suke membaca sgt3!
  • xske tit0q atau mkn
  • sgt kemas, teratur dan sempurna
  • xske bising3
  • tere masak
  • pandai
  • sgt jelita
p/s: sape yg knl ida, they should kn0w that i'm NOT LYING.

4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow u) and mention their names in your blog
  • nina
  • aja
  • anas
  • mizi
  • charp

5. Don't forget to go to their blog and tell them they have been tagged!!
okeh...

dan masih cuba memahami diri.

Monday, April 13

ihtifal yang istighfar

dari yg berjiwa sgt tulus

ok.skrg saye sgt malas nk menaip..jd,tgk pic je la ye.
date: 12april09
venue: smih hira' jeram

.oh,kami on the way--ida punyai adik3 yg sgt gile bergambar--.
.ade persembahan dari student,dan artis jemputan..muadz.tak lupe jgk hasil kreatif mrk di ekspo dunia islam (EDI).
.ummi dan ayah--baru nk g EDI--.

.nie la nurfadhilah alhafizah.ahah!

.mawad n amal--sc0rer3 spm--.

.orang batak camera.

.tak lupe jgk,dgn nadtra.mish u..mmuah!

dan masih cuba memahami diri.

pergi menyepah

dari yg berjiwa sgt tulus


salam.
ok,sgt diakui mse blk haritu ida ade sikit tensi0n
tp ida sndri kurg pasti npe
ahah..
then,
sabtu bwkla amin n mia outing
naek bus..lagi.
nie haa..tgh tggu bus.
tp xkesah pn.
ktrg g bersepah kt slh sebuah sh0ping komplex
mmg k0mplex.
mcm3 ade.
actlly nk maen boling je
n nk bli brg ida cket.
tp tataw mne dtg org ramai3
penuh tmpt boling tu.
c0p sampai 3name
pnye byk name kt waiting list tu,
sampai xsampai3 name kami
haiz..
dgn pasrahnye kami g mkn
--pdhl pnt3 aku masak kt umah,xnk plak drg nie mkn--
then,mane pegi hal nk beli brg..
ida sndri yg lpe.
huh.
kami g maen kt detona.
abes sampai rm20 bla3..
nie ha hasilnye.
lagi..
dan..
juga..
hah.terangkat kau!
lastly,ida jugak yg tade pic nk amek
toilet pn jdla..
nie mse tgh tggu mia memBUANG
sgt berkenan kt cermin toilet tu.
hahah <<--tipu! ok. end.

dan masih cuba memahami diri.