.anakku bukan anakmu.

Monday, November 30

XREK postoss..

dari yg berjiwa sgt tulus

jalan3 di belog sekalian manusia selepas pulang dari bermandi di seming-pool.

puan koyatt dah post laporan xrek tuh. pergi baca
[sini]

ohh dan budak besar yang sebenarnye xbesar3 pun lagi ni
[penghulu]


tang pengajaran memang sentap kot. sangat perasan ye kamu?? bgs.

1) semangat dari para peserta- kami yang kendali prog pun penin pk camne nak bagi korang semangat. ish3..
2) fc kurg ramah- err.. mungkin sebab fc takde actual group kot. (ahh alasan lah tu) jd nk beramah cuma mse game3 je la.
3) takde sesi muhasabah dengan ahli kumpulan- ni akak pun pasan. tapi tu la.. time management dikkk, pentinggg.. hehh.
4) belum dapat sijil penyertaan- err.. somebody, plish jwb..:P
5) peserta cam belagak- tau xpe. kami tacink betul. sob3.. ohh gedik betul! tapi tu lah, kalau belagak.. sendiri rugi-->penghulu kate.
6) mungkin kena tambah aktiviti kerohanian- akan diusulkan. tapi rasenye every activity tu dah ade keROHanian sendiri. cuma kene bukak simpulan. cari yang tersiratlah kott. baru adventures. hehh.

p/s: gambar?? nanti lah nanti..:P

dan masih cuba memahami diri.

Saturday, November 28

GELAK

dari yg berjiwa sgt tulus


hepi eid adha--LAMBAT ko ida!
banyak binatang korban.
kambing. lembu. lembu. lembu.
lembu???
tengok lembu kene sembelih.
kata paklong, cuba adik3 bayangkan..
nyawa-ibu-ibarat-lembu!
mujur bukan ida pesertanya kalau tak mati gelakgolekgolek.

ohh.. teringat orang syagap pulakk.
syasyul+gagap = syagap.
katanya..
"lembuntnya lembu kucing nie"
bulu lah bongek!

ehh ingat jugak yang nie,
ayat asal: lebih 6 jam.
ayat syagap: pada 6petang lebih-pada lebih 6jam-6petang lebih-jam6 lebih-ehh ehh ehh
[sila rujuk beliau]

dan masih cuba memahami diri.

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus


CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Friday, November 13

dear BACINku

dari yg berjiwa sgt tulus


dengan sopan santunnye aku gelarkan kau bacin
sebab aku tak nak kantoikan siapa nama sebenar kau.
untuk pengetahuan kau, geng dot(ie: geng.zynoe, geng.charp,etc.)
telah membuat persepakatan mengutuk kau sumpah tak tipu.
ini adalah kerana kau telah membelakang dan selalu mengenTEPIkan kami.
aku sangat tacink sumpah tak tipu (lagi) kat kau sebab kau selalu anggap
kami tidak ambil peduli tentang kau padahal kami sangat care oh baik gila kami.
tentang kes kau dan dia tu, kau tak bagitahu kami dulu.
kau memang suka mengentepikan kami kan?
kau memanglah.. btl lah nama kau bacin. sebab kau memang bacin.
ok fine, kami tak penting untuk kau kan??
dah lah masa kau KON-FACE (muka kon) kau tak bagitahu kami.
kot3 lah kami boleh tolong ayatkan untuk kau.
lepas dah dapat result..
kami orang keberapa ribu yang kau bagitahu tah, aku tak tau.
kau memang sampai hati kan??
lepas tu apetah tadi kau guris lagi hati aku nie.
ohhh tak sanggup nak INAT dah.
by the way, kau si bacin!
jangan lupe kejut aku esok.

p/s: ok korang.. sile jangan buang NTA-NTA-NTA sekalian takot next sem korang repeat hahah.


dan masih cuba memahami diri.

Wednesday, November 11

sejuta mahmudah

dari yg berjiwa sgt tulus



.kucing pun tau erti syukur dan menghargai.

kesabaran tandanya syukur.
bermaafan buahnya syukur.
ketenangan setelah syukur.
kebahagiaan itulah syukur.

insaf baca kisah nie...
[cuba tengok]

dan masih cuba memahami diri.

Tuesday, November 10

masih ingatlah

dari yg berjiwa sgt tulus



.masih tak reti3 nak pakai stokin taw kau nie.

i still remember
when you look into my eyes
making me see the world
i never seem to know
you open up my soul
lighten darkness of my life

sori kacau ummi tidur semalam.
sakit sangat gusi ini. (xhabis3 budak nie taw!)
ummi kata,
"tuh passport ke syurga lah tu (ameen weh ameen!)
kafarah banyak sebab dosa banyak.
tak pun sebab Allah nak uji.
awak kuatlah tu" (yes yes yes!!!)
by the way, thanks a lot.
rasenye dah melambung fon bil ummi.
and you know what??
my gusi-ache da surut bengkaknye..:)
bahagia jiwa raga jalan raya lah.


p/s: saje nak bgtaw sumorang. aku call mak aku midnight, mak aku tengah qiamullail. korang??

dan masih cuba memahami diri.

correction!!!

dari yg berjiwa sgt tulus


bila ida dah jadi sgt bosan + gusi yg sgt bengkak = mkn pizza byk3.
thx kawan3.
sile jengah blog mereka sekalian yang update3 semua. (promote kawan nmpk..)
.ain.
.charp.
.zynoe.
.amel.
eh maaf.. tiada calculation keserasian pasangan ye..

dan seterusnye.. kN di denda.
kerana slh kedudukan nama ida.
jd die telah membuat correction.
dan begitulah seADAnya..


dan masih cuba memahami diri.

Monday, November 9

kembali

dari yg berjiwa sgt tulus


katakanlah, kami ini adalah milikNya Allah.
yang akan kembali kepadaNya bila dan di mana saja.
dan berdoalah mohon ampunan.
dari semua kesalahan.
agar mendapat keredhaan dan pertolongan
dalam ujian

p/s: bengkak gusi + final exam = ujian berat! (sakit tu kafarah lah weh.kafarah.. kafarah..)

dan masih cuba memahami diri.

Friday, November 6

untuk si gemok!

dari yg berjiwa sgt tulus

salam.
mintak maaf, saya memang akan berkasar dalam penulisan kali ini.
saya sesungguhnya sedang sangat-sangat-sangat-hyper-super-duper-sangat marah dengan orang yang gemuk dan hitam itu.
saya tidak suka beliau berperangai seperti tidak tahu malu.
maaf, bukan tidak tahu malu, tapi sesungguhnya memang tidak malu langsung!
jika dilihat luarannya, atau penulisannya di blog, (mahu saja saya linkkan url blognya disini) orang luar pasti tidak percaya dengan penulisan saya yang mengatakan tentang perangai buruk-hodoh-jelik beliau kerana sifatnya yang sangat bermukamuka-dan-cakap tak serupa bikin kononkonon baik itu.
saya sangat terkejut apabila dia mengatakan tentang perasaannya menyukai saya.
oh, saya tersilap taip.
perkataan sebenar luahannya adalah cinta yekk-yuck-bluek.
saya terusterusan-terangterangan-direct order menolak beliau.
ye, saya suka orang lain so what??
tapi encik hitamgemuk, kamu tak perlu untuk sebarkan kepada orang lain bahawa saya menunggu kamu hello sikit.
untung saya masih punya iman.
kalau tidak tentunya saya macam nak pergi jumpa kamu dan sepak perut kamu sampai berakberak lalu mati.
sangat ganas?? belum lagi..
selepas itu saya mahu bunuh satu keluarga kamu.
baru tiada yang merosakkan mood saya.
sedarsedarlah diri wahai encik gemukhitam!
saya benci kamu double-triple-hundred-liyen-liyen tahu!
sekian.

dan masih cuba memahami diri.

KBM yeay..

dari yg berjiwa sgt tulus

KBM SSQ5R.
kM, kak ada nak gi tau!
semua, jom pergi. yeay!

ssq

[nk g mane tu??klik sini haa..]

dan masih cuba memahami diri.

final yang tak final!

dari yg berjiwa sgt tulus



MATILAH KAU WAHAI SUBJECT3 SEKALIAN!hahah gelak kejam.
(samada aku yang mati sebab sangat baca buku atau subject nie yang mati sebab aku yang gatal tanak baca buku.)

kepada siapa3 yang tak wish all the best lagi kat ida baik wish sekarang sementara boleh.
nanti bile ida dah sentap, takyah rayu3 nak wish dah.

p/s: dah, aku nak sambung wat calalalalaloging *bolded word by: tapioca*
p/s again: sebab tu agaknye aku tak update blog sampai 2 bulan.
rajin sangatlah belajar kononnye padahal sebab tak bayar berokBAND tu haa..


.rindu sangat kat budak pelat nie.

dan masih cuba memahami diri.