.anakku bukan anakmu.

Monday, December 27

cuti bermanfaat

haha tajuk skema.
saya baru pulang dari melaka.
penat sampai tahap dah-tak-rasa-kaki-sendiri.
tapi best sgt3.
siapa nak lawat melaka in detail,
saya boleh jd tourist guide ye hehe..


[ape pun, terima kasih kerana menunggu penuh rindu. saya juga sangat rindu.]




p/s: aku ckp tu kt kau laa.. memang kau tunggu aku pun kankan? haha..:P

Wednesday, December 22

tak tipu awak.





Terimakasih sebab sedarkan saya.

Saturday, December 18

mendapat soalan pecah jantung

sabtu. hari cuti semua orang.
mari kahwin. ehh salahh mari pergi kenduri kahwin.
list kenduri yang begitu panjang berjela tapi kami pergi satu kenduri je - najihah abdul muhaimin.
umur 20 tahun. pernah setadika dengan saya. masa kecik dia pernah jatuh kerusi ke apentah sampai darahdarah. tu je saya ingat. tapi saya nak bagitau, maknanya dulu dia lagi nakal dari saya. saya cuma pernah main tampaltampal kertas kecik3 dekat kasut cikgu tadika sampai penuh sebab nak tolong buat hiasan masa tu nak dekat3 hari anugerah gemilang tadika, cakap pasal jamb** masa cikgu tanya soalan bermula huruf 'j' dan borak ramairamai dengan kawan masa tengah sujud solat dhuha kalau taksilap. itu je saya buat. taknakal macam najihah pun. tapi tadi dia kahwin dulu. lagi awal dari saya. ohh syahdu betul lagi3 bila dapat soalan tepek macam nie;
NAAAA: kak, bila lagi?
saya: senyum je..
NAAAA: akak xmarah ke kak jie (najihah) dah langkah bendul nie?
saya: senyum lg manis sambil menahan diri dari membelasah si tukang tanya.

sebelum pulang, sempat saya meminta jasabaik sapentah saya pun tak ingat untuk mengambilkan gambar saya, mia, kak asiyah, kak fatimah dan beliau yang bernama pengantin itu. hasilnya sangat kejam dan syahdu saya tengok sebab entah kenapa tangan orang yang mengcaptured gambar kami adalah sangat parkinson sehingga menjadikan gambar kami begitu takberapa sedap mata memandang.

see?? ohh kenapa tukang ambil gambar nie macam taktahu kira 1, 2, 3 lepas tu tunggu saya cantik dulu baru klik ambil gambar?? ini tidak. masa saya sedang berwajah seperti singa mahu minta nasi tambah jugak yang beliau nak ambil haihhh.. arghh saya stress. sikitt. tapi untungnya gambar goyang3 macam naik jambatan gantung kat bukit cerakah nie, saya takpayahla susahpayah nak edit3 lagi muka saya biar cantik sebab edit macam mana pun tetap takpernah cantik hahah! ok terimakasih bytheway tahirah..:)

dan sebelum terlupa, saya nak beritahu, kisah nakal najihah semasa kecil adalah sekadar semasa kecil dan bukan dibawabawa sehingga dewasa. beliau adalah yang cepat matang dan sangat solehahlembutbaiksopan saat menjejaki alam remaja. jadi memang layakla bendul saya kena langkah pun sebab saya sampai sekarang pun belum sopan lagi.
HAHAHAH!!-- yang ini gelak pasrah sumpahtaktipu.

p/s: nina, kau suruh nadhirah anis baca entry orang nie. suruh dia minta maaf. kuasam betul.

p/s II: hoii kawan3 tadika, korang bile nak kahwin? lame aku tunggu nie..

Wednesday, December 15

macam jendol punye nenek

sekarang saya ade sindrom gatal hidung dipagipagi hari.
rasanya resdung saya dah kembali.
gatal sampai terpaksa garu hidung. pernah?
garu, garu, garu..
tenyeh, tenyeh, tenyeh..
pedih. sampai hidung merah, lukaluka.
itu pun masih gatal lagi.
masih kena garu lagi.
garu lagi, garu lagi, lagi garu..
dan ummphh, lega.

+++

+++

+++


memang setiap pagi saya akan pasti mendapatkan kejayaan melombong hidung melalui teknik penggaruan. terimakasih.


p/s: haa engkau tu takpayah la poyo nak geli. macamla kau takpernah korek hidung, kn. cett.

Monday, December 13

please la wehh


.gambar rembat kt haji google.

tolongla sikitt wehh.
orang kate buat tu buatlaa..
jangan jadi degil.
saya memang macam ni.
kalau taknak saya macam ni,
jangan buat saya jadi yang tahu itu haihh..

nasib baik aku suruh pakai sweater je. biar peluh sikitt. kalau aku ade kat situ memang aku balut kau dengan selimut, sarungkan stokin + tampal cool fever. dah, pergi tido! aku risau banyak ni.



p/s: sebab aku sayang. ok.

Monday, December 6

saya takmahu jadi besar.

sebab bila saya jadi besar,
saya kena bawak kereta sendiri pergi manamana.
takde siapa nak tolong ambilhantar macam princess lagi.
takde siapa nak kesian dengan saya kalau saya balik lambat..
tolonglah faham, saya taknak kereta.
saya nak kereta dan driver hahah

rentetan gambar3 disebalik saya sudah besar.



.dinner @ pizza hut, semua ada.


.tukang bawak boat @ X-REK, PD.


.bersama yang besar tapi belum kahwin lagi.

.pakwan and cikmok.

.flower girl haha @ kenduri kakyatt.

p/s: bukan besar- gemokgedempoltendangmasukgol tu..