.anakku bukan anakmu.

Wednesday, May 25

seringgit.

fuhh fuhh penat.

salam.
tadi kawan saya call, dia jadi guru sekarang ni. kat sebuah sekolah rendah.
kawan saya mengadu murid asyik taktumpukan perhatian dalam kelas.
lebihlebih lagi yang lelaki.
kawan saya sampai menangis taktahu nak buat apa.


saya pulak sekarang sedang berbizi menjual cupcakes secara lelong di SRI Hira' Batu Belah. *hihi*
harihari hantar adik, amek adik.
bila fikir balik. ishh memang meleleh minyak saya.
jadi saya kuatkan semangat bancuh bakar cupcakes setiap 3, 4pagi.
sambilsambil hantar & amek adik tu, bolehla collect duit poket.

........................................................................................
tapi bukan tu nak cerita sebenarnya.

cerita saya adalah tentang tactic.
setiap pagi & tengahari saya jual cupcakes. letih woii..
tapi saya enjoy. ;P
disamping collect pocket money, saya seronok melayan budakbudak.
hilang stress.

saya panggil budak dengan suara perlahan sebab saya segan, sambil buat muka malumalu tapi asyik senyum je kekonon. lepas tu cakap "sape nk beli cupcakes.. satu singgit. :)"
ulangkali saya cakap macam tu, budakbudak datang membeli. sambil tu ramai yang ikut nada saya cakap "sape nk beli cupcakes.. satu singgit."
makin lama makin penuh kereta saya mak saya dikerumuni budak3.
sebab semua dok mengikut laungan "sape nk beli cupcakes.. satu singgit tu"

kesimpulannya saya nk bagitau;

1. bukan semua Allah nak bagi senangsenang camtu je. mesti ada ujian. ujian untuk saya, budak3 mulamula macam nak menganjing ejek suara saya. tapi dalam waktu yang sama sebenarnya suara diorang ramairamai tu lah yang tarik budak lain datang beli kek saya. :)

2. budak3 yang pelbagai perangai nie kita kena sabar sikit banyak. senyum pun kena banyak. nanti banyak yg tertarik dengan kita. tapi kalau kita dah banyak tu, banyak nie, dia masih BANYAK cekadak kau lempang je jangan tunggu3 lagi. ok? :D

jadi kepada kawan saya dan anda semua, marilah jadi yang bajetcomel sabartenang macam saya nie ihik3.



p/s: celoteh dah la panjang, aku pulak dah kenapa taip guna ayat sopan gantinamadiripertama jadi SAYA wehh..? haih cupcakes cupcakes. :)

Monday, May 23

sorry sikit

dear readers..

sorry aku lama x update blog.

sekarang aku busy sikit dengan kerja.

sape nak buat part time dengan aku adalah digalakkan. :)

cakap banyak malas. tengok sini.

p/s: readers aku memang "RAMAI" aku tahu..