Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

Happy 'Ibadah

Happy Ramadhan Kareem. May this Ramadhan give us more strength of fighting for heaven's spirit. InshaAllah. :)I'm sorry for all the mistakes I've done before.


Xpe kan kalau pergi tarawih naik motor pakai telekung terus? Hihi. :)

p/s: Dan ohh jangan lupa beli kek coklat moist harga runtuh sempena Ramadhan. Hihi. ;)

on the way

Allah, ramadhan makin hampir
tolong jangan biarkan aku terpinggir


Allah, ramadhan sedang melambai
membuka jalan mengumpul pahala
tolong jangan biarkan aku terbuai
dengan asyiknya syurga dunia


Allah, ramadhan di depan mata
tolong aku bersiap siaga
agar aku dekat padaMu
agar aku jangan celaru
kerana ramadhan ini mungkin terakhir
untukku dan untuk dunia








p/s: ayuh, pasang niat jadikan ramadhan ini terbaik dari kita! ameen.

penjilat ludah sendiri.

bismillah. 
InshaAllah post kali ni biar kau boleh fikir lebih sikit. :)




recently news kat TV especially TV3 banyak sumbing, bersimpang siur, atau dipermudahkan bahasa; KARUT.
siapa kata Malaysia negara demokrasi?
demokrasi celah mana yang mereka maksudkan?
aku cerita tiga (3) benda. aku rungkai sikit. sikit je. lebihnya kau cari bukti, rumus sendiri. jangan jadi bengap sangat.


1. pilihanraya: kalau benarlah kata berdemokrasinya Malaysia nie, pasti pilihanraya jadi Adil dan Bersih. pasti takde orang bersuara lantang membicarakan kes undi hantu dan undi lahanat sekalian. dan pastilah demonstrasi BERSIH 2.0 itu hari betul3 salah. tapi sekarang demonstrasi itu demonstrasi rakyat. demonstrasi ada objektif. ada tujuan. sebab Malaysia kau nie bukanlah demokrasi pun.


2. hak rakyat: setakat nak cakap kau dah peruntukkan banyak duit untuk bukak sekolah, bukak universiti, bagi tajaan MARA JPA GilaPANGkat segala. 
atau kau nak kata kau dah ada banyak syarikat anak3 kau yang berjaya bantu Manusia Malaysi…

the ultimate L O S E R

sultan dah setuju. 
ada siapa3 nak bantah lagi?
refer sini.


bytheway, jangan lupa check duit dalam wallet kau ade lagi ke dah xde. jangan nak confident sangat start engine kereta, masuk highway, sampai tol check wallet dah kosong. malu nanti.
bukan ape, cuma aku baru buat camtu semalam...



...memang the ultimate loser betul.