Skip to main content

Posts

Ocd berbalik

Siapa ada ocd kita geng. *sep!
-
Pernah baca/dengar ayat ni? Haha. Aku selalu dengar. Tapi tak pernah sep dengan orang. Because i am obviously non-ocd. 
.gambar langsung takda ocd. - K berbalik semula pada ocd. Aku suka organize everything accordingly tapi aku kategori yang tolerateable dan flexible macam ahli gimnas. Tetiba. Contohnya aku still boleh pakai skirt kemudian terjah masuk hutan cumanya tak berapa kena la sebab tak ikut tema. But i am still okay with that. Kalau kena kejar rimau aku keluar skill panjat pokok macam monkey la. Gituu. - Haritu aku berjalan dengan orang ocd. Orang ocd yang aku kenal yang betul ocd tak banyak pun sorang dua je mungkin yang betul ocd. Yang lain ocd di permukaan kertas survey atau quiz fb aje rasanya.
-
Yang ocd betul ni aku tengok memang sejenis tak boleh tengok benda senget/ terkeluar petak/ letak tak ikut label memang neat la aku punya charm handbag gantung terpusing sikit je dia dah tolong twist semula biar gantung tu nampak tegak kakaka. Kal…
Recent posts

Still here

Salam. Hi.
- Ada lagi ke orang baca blog zaman sekarang? Haha. - Aku dah lama tak buat karangan. Maafkanlah kalau post kalini nampak lapuk dan bercapuk. -
Last post aku bagitau aku dah kahwin. Jadi korang salahkan partner aku sebab buat hidup aku bizi tak sempat update blog. (Laki aku mestilah yang abang sado baju hitam atas bot tu tapi ni gambar suatu masa dulu so korang jangan juling pulak pandang abang topi tu. Lol)
-
Salahkan mark jugak sebab generate fb dan buatkan hidup seketul shahida jadi lalai dari mengarang. #haraptaklalaidarimengingatituhan 😢 - Anyway inshaAllah aku try update lepas ni kat sini lagi. Meluah dan meludah emosi dan rasa hati kekeke. 😅 - Sha, Currently the only girl in the house

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

Semester baru saya

Bismillah.
Semester dah bukak. Sekolah saya dah cat baru. Cantek. Tapi saya takde beg sekolah baru, kasut baru, pencilbox baru, baju baru pun. Jadi saya tanak pegi kelas lagi.

.gambar bajet di-paparazi-kan.

Sudahla takda yang baru malah kereta pun rosak ditengah jalan. Memang ffffuuu... *geram.


p/s: Orang cantik memang selalu berpasrah sebab kalau marah nanti dah jadi takcantik. Tibe.

Asmaradana

"Cinta suci tak kenal harta atau rupa. Dari darjat puteri raja hingga hamba.."-Asmaradana, Datin Tiara


Omagadd. Tapi tunang saya pernah cakap dia cuma suka perempuan cantik je sebab tu dia pilih saya. Fufufu~  *muntah-hijau.










p/s: saja nak bagitau dah ada tunang sebenarnya hihi. :D

Pergaduhan Perempuan

Minggu Exam.

Aku masih ada masa lari-lari balik rumah *well anak mithali lahh katakan. Sekarang semua adik dah ketempat belajar masing-masing. (ayat skema jaga hati) Mia baru masuk darjah 5. Mia yang last. Tinggal Mia je yang masih belum keluar dari kepompom penjagaan Ummi Ayah. Disebabkan itu, aku mesti selalu balik rumah rajin-rajin. Mana boleh biar Mia manja sorang! 
Ok dah, cukup pasal Mia. Ini aku nak cerita pasal Pergaduhan Perempuan. Sila ambil serius.


Malam kelmarin aku stay kat rumah, dengan niat nak bermanja meramaikan ahli rumah. Jadi kerana rasa lapar mendatang diwaktu malam, aku ajak Mia keluar pergi belibelah cari sesuap nasi makanan.
Selesai beli makanan, aku ke 7e terdekat dengan untuk kedamaian perut esok pagi (breakfast). Masuk je dalam premis tu, aku rasa ada panas berhabang sikit dalam tu. Orang beratur panjang nak bayar kat kaunter. Tapi aku tenang je pergi amek roti dengan tuna spicy kesayangan feveret.
Sampai turn aku beratur, depan aku ada sorang akak sekitar awal 30an…

hati krisis

Bangun awal, senyum-senyum-nangis. Gila sudah dia ni.
Setiap hari rindukan mereka. Tsk.


Nah biar gambar menceritakan betapa dia tu rindu.
Dia tu yang rindu, aku cuma tlg post je.


1. Charp, Zy, Ain

Nampaknya lepas nie dia pegi exam ambil gambar dengan meja-kerusi-dewan-slip exam je la. Tsk. 

...Pergi jalan3 pun sorang3 je.

2. Amel, Rozy (sekarang dah menjadi Ana)
Tak seronok laa dia kena pergi kelas sorang3 tak boleh main ambil3 gambar.  

3. Adik3 dia.



Hajar, temankan stay up study kt McD bila esok dia ada exam tapi nak tengok bola jugak.

...And ofcourse la budak3 bertuah yang dia sayang amat kat rumah tu. Huwaaaa!!!!
Salman dah makin busy kerja, sekarang dah pandai takcontact dia. Nanti nak pergi Mesir pulak.
Nina dah nak pergi Mesir hujung tahun nie sambung belajar tinggalkan dia.
Dila asyik busy pergi program sana sini dah nak habis coti sekolah nanti dah nak balik asrama. 
Amin bulan 1 masuk asrama, jadi budak Ma'ahad Tahfiz.
Mia dah nak kawin ehh ehh bukan, Mia je tinggal kat rumah nanti... :…