Skip to main content

Posts

Aman

Sejak awal january 2018 aku jual tudung ni. Instant soft denim. Alhamdulillah pakai fbads bolehla laku min 15 helai setiap hari. - Aku fikir camna aku nak increase sale lagi tapi dalam masa sama masih dapat luang masa lebih untuk keluarga. - Off data? Mustahil. Camna customer nak reach aku kalau aku off data. Buat jadual? Sama juga. Ada anak kecik kalau kau jadual camna pun akhirnya masa kau akan terdrag tanpa sedar sebab jadual masa makan belum tentu anak nak makan. Kang kau mula spirit nak buat kerja masa tu dia mintak makan. Masa dia membuang pun bukan boleh estimate tepat. Kadang betul lepas makan dia dah berak. Kalau x, 2 3 jam kemudian. Habis apa guna jadual engkau? Haha. - So lepas sebulan lebih aku figure sesuatu. Know what, aku deactivate fb dan ig. Surprisingly yes that was my biggest time dragger.  - Dah seminggu aku tak tgk ig dan fb. Memula rasa awkward. Macam kosong. Macam kau nak buat apa eh dengan phone kau masa takda customer text. Eh buat apa lagi inilah masa untuk …
Recent posts

DEMI CINTA SUCI

.seketul aku. .dressing macam princess, kerja bagai sahaya.
Hi. Ada yang rindu aku ke. Aku baru habis kenduri kahwin adik ipar. Adik suami aku. Depa tak suka aku pun. Ada yang layan macam musuh ketat. Tapi aku sinsing lengan tolong juga sebab nak jaga hati parents in law. Parents in law baik je so takkanlah aku nak bersikap laknat terhadap depa kan. 😎 - Yang layan keluarga sendiri macam musuh ni kau ingat hidup dia aman ke sehari hari? Huru hara sebab sakitkan hati mak dia sendiri tengok anak menantu bermusuh. Aku tau la sebab tu aku tak buat gitu dekat adik ipar yang masuk family aku. - Lagipun, hell no janganlah sangka dia hidup tenang sampai akhir zaman. Sampai masa nanti dia akan kahwin masuk family orang lain. Masatu merangkaklah engkau nak belajar bagaimana nak turun ego depan keluarga suami. - Kalau dia tak kahwin sampai bebila camna? Ha maka begitulah kesudahan hidup orang sombong. Siapa nak? Wah iklan. - Apa kena mengena dengan tajuk? Kena mengena la sebab demi cinta suci d…

Ocd berbalik

Siapa ada ocd kita geng. *sep!
-
Pernah baca/dengar ayat ni? Haha. Aku selalu dengar. Tapi tak pernah sep dengan orang. Because i am obviously non-ocd. 
.gambar langsung takda ocd. - K berbalik semula pada ocd. Aku suka organize everything accordingly tapi aku kategori yang tolerateable dan flexible macam ahli gimnas. Tetiba. Contohnya aku still boleh pakai skirt kemudian terjah masuk hutan cumanya tak berapa kena la sebab tak ikut tema. But i am still okay with that. Kalau kena kejar rimau aku keluar skill panjat pokok macam monkey la. Gituu. - Haritu aku berjalan dengan orang ocd. Orang ocd yang aku kenal yang betul ocd tak banyak pun sorang dua je mungkin yang betul ocd. Yang lain ocd di permukaan kertas survey atau quiz fb aje rasanya.
-
Yang ocd betul ni aku tengok memang sejenis tak boleh tengok benda senget/ terkeluar petak/ letak tak ikut label memang neat la aku punya charm handbag gantung terpusing sikit je dia dah tolong twist semula biar gantung tu nampak tegak kakaka. Kal…

Still here

Salam. Hi.
- Ada lagi ke orang baca blog zaman sekarang? Haha. - Aku dah lama tak buat karangan. Maafkanlah kalau post kalini nampak lapuk dan bercapuk. -
Last post aku bagitau aku dah kahwin. Jadi korang salahkan partner aku sebab buat hidup aku bizi tak sempat update blog. (Laki aku mestilah yang abang sado baju hitam atas bot tu tapi ni gambar suatu masa dulu so korang jangan juling pulak pandang abang topi tu. Lol)
-
Salahkan mark jugak sebab generate fb dan buatkan hidup seketul shahida jadi lalai dari mengarang. #haraptaklalaidarimengingatituhan 😢 - Anyway inshaAllah aku try update lepas ni kat sini lagi. Meluah dan meludah emosi dan rasa hati kekeke. 😅 - Sha, Currently the only girl in the house

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

Semester baru saya

Bismillah.
Semester dah bukak. Sekolah saya dah cat baru. Cantek. Tapi saya takde beg sekolah baru, kasut baru, pencilbox baru, baju baru pun. Jadi saya tanak pegi kelas lagi.

.gambar bajet di-paparazi-kan.

Sudahla takda yang baru malah kereta pun rosak ditengah jalan. Memang ffffuuu... *geram.


p/s: Orang cantik memang selalu berpasrah sebab kalau marah nanti dah jadi takcantik. Tibe.

Asmaradana

"Cinta suci tak kenal harta atau rupa. Dari darjat puteri raja hingga hamba.."-Asmaradana, Datin Tiara


Omagadd. Tapi tunang saya pernah cakap dia cuma suka perempuan cantik je sebab tu dia pilih saya. Fufufu~  *muntah-hijau.










p/s: saja nak bagitau dah ada tunang sebenarnya hihi. :D