Skip to main content

Aman


Sejak awal january 2018 aku jual tudung ni. Instant soft denim. Alhamdulillah pakai fbads bolehla laku min 15 helai setiap hari.
-
Aku fikir camna aku nak increase sale lagi tapi dalam masa sama masih dapat luang masa lebih untuk keluarga.
-
Off data? Mustahil. Camna customer nak reach aku kalau aku off data. Buat jadual? Sama juga. Ada anak kecik kalau kau jadual camna pun akhirnya masa kau akan terdrag tanpa sedar sebab jadual masa makan belum tentu anak nak makan. Kang kau mula spirit nak buat kerja masa tu dia mintak makan. Masa dia membuang pun bukan boleh estimate tepat. Kadang betul lepas makan dia dah berak. Kalau x, 2 3 jam kemudian. Habis apa guna jadual engkau? Haha.
-
So lepas sebulan lebih aku figure sesuatu. Know what, aku deactivate fb dan ig. Surprisingly yes that was my biggest time dragger. 
-
Dah seminggu aku tak tgk ig dan fb. Memula rasa awkward. Macam kosong. Macam kau nak buat apa eh dengan phone kau masa takda customer text. Eh buat apa lagi inilah masa untuk aku berguling dengan anak anak. Dan masa lebih untuk aku kemas rumah. Baru otak rasa lapang. 
-
Sales aku pun alhamdulillah melambung naik. Sekarang sehari minimum 30 helai terjual. Tapi tak kena mengena dengan off fb la. Aku up sikit harga fbads. Dptla reach lebih ramai orang. Sales laju dan lebih padu. Anak anak pun dalam lingkungan mata dan ketiak aku aje. Aman.
-
Sha, takpakai fb tapi meniaga di fb. 😅

Comments

Popular posts from this blog

Ocd berbalik

Siapa ada ocd kita geng. *sep!
-
Pernah baca/dengar ayat ni? Haha. Aku selalu dengar. Tapi tak pernah sep dengan orang. Because i am obviously non-ocd. 
.gambar langsung takda ocd. - K berbalik semula pada ocd. Aku suka organize everything accordingly tapi aku kategori yang tolerateable dan flexible macam ahli gimnas. Tetiba. Contohnya aku still boleh pakai skirt kemudian terjah masuk hutan cumanya tak berapa kena la sebab tak ikut tema. But i am still okay with that. Kalau kena kejar rimau aku keluar skill panjat pokok macam monkey la. Gituu. - Haritu aku berjalan dengan orang ocd. Orang ocd yang aku kenal yang betul ocd tak banyak pun sorang dua je mungkin yang betul ocd. Yang lain ocd di permukaan kertas survey atau quiz fb aje rasanya.
-
Yang ocd betul ni aku tengok memang sejenis tak boleh tengok benda senget/ terkeluar petak/ letak tak ikut label memang neat la aku punya charm handbag gantung terpusing sikit je dia dah tolong twist semula biar gantung tu nampak tegak kakaka. Kal…

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D