Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2009

ape itu strolling?

dari yg berjiwa sgt tuluscite 1:"ada, free x?nk b0rak""xfree.nk gie strolling"

cite 2:"uitm segamat nie kecik nk mam*** sampai bdk3nye strolling 7,8 das pn okeh lg"
cite 3:"ida, strolling y0k.t nk tgk jadual xm skali"perhatian ntuk sape3 yg bukan UiTM segamat!oleh krn ramai sgt tataw n sgt nk taw strolling tu apesampai nk maj0k3 bile ida xbtaw..nie nk translatestrolling b'asal dari p'kataan stroll yg membawa maksud:berjalan ke mana3 dalam keadaan perlahan dan tenangatau kate lainnye..pergi bersepah secara harafi di sekeliling kampusjadi, dak UiTM johor nie sume stroller ah..a pers0n who is enj0ying a slow relaxed walk(enj0ying ke?)nway..da taw kn?jd..blh la praktikkn dikawasan perumahan,sekola, mahupun universiti anda.lebih jauh lebih bagus.renung3kn dan selamat beramal..=)dan masih cuba memahami diri.

cinntailah Ilahi

dari yg berjiwa sgt tulus

Rasa cinta Adalah satu anugerah tuhan Pada hambaNyaDan kerananya manusia sanggup apa saja Asalkan memiliki apa yang dicita Kerna cinta Sanggup berkorban apa saja Harta dan nyawa Setiap detik hanya memikirkan tentang si dia Yang tercinta Ingin bersama sepanjang masa Tetapi pastikah cintamu dihargai Mungkinkah si dia 'kan tetap setia Setelah kau serahkan jiwa dan ragamu Mungkinkah kau pastikan Tidak 'kan dihancurkan Jika engkau mencintai bunga Sedarlah engkau bunga itu akan layu Jika engkau cintakan manusia Sedarlah suatu hari dia akan pergi Jika engkau mencintai harta Harta itu nanti kau akan tinggalkan Jika engkau cintakan Ilahi Hanya Dia yang akan kekal abadiCINTAILAH ILAHI



15april aritu..ida dpt bunge..syg sgt kt bunge tupemberi bunge tu plak siap pesanjg bunge tu baek3.."ye kamu, ida jage bunge tu.."tp..lagu ni membuktikn..cinta Allah cinta utamacinta Allah cinta kekalif cinta Dia, kite xkn kecewahaa..btl la tu.sbb kite sgt sygkn bunge tuja…

die kutuk aku!!!

dari yg berjiwa sgt tulussalam semua..ye, inilah jiwa yg sgt tulus dan masih cuba memahami diricme ida xdpt nk phm s0rg budak nieade ke dgn kurang asamnye die malukn ida kt blog diemmg die ade warn nk heb0h kt blogtp xyah ah indetailnk tBuno bace tawxcaye cbe KLIK.then blk sini smule.jgn tPikat kt blog org pendek tu.huh!

dan masih cuba memahami diri.

diTAGgedS mereka

dari yg berjiwa sgt tulus
ditag oleh: nina
1.Anda rasa anda hot? kami tak h0t.kami cool..<<--sejak bile tah aku j0in xfresh.fm

2.Upload gambar kegemaran anda.


3.Kenapa anda suka gambar ini? sebab kite baru 1st time dpt bunge nie 15april lepas--dari seseorg.ewah3--
4.Bila kali terakhir makan pizza? kelmarin..15april itu.

5.Lagu terakhir yang anda dengar? lagu TRUE--kite pn tataw tajuk die snanye..hahah--

6.Apa yang anda sedang buat selain daripada selesaikan tag ini?
tgh pk..bile la agknye nk mndi nie.haha

7.Selain dari nama sendiri,anda suka dipanggil dengan panggilan apa? sayang..wek!

8.Tag lagi 6 orang dengan hati terbuka tanpa rasa kekesalan sila lakukan kalau tak nak kena denda mandatori. ayinzyn0echarpamelajaanas
9.Siapa no.1-kepada anda?YDP kpd sesuatu persatuan

10.Orang no.3 - Ada hubungan dengan sesiapa?
ade3.ngan wan!heheh.

11.Kata sesuatu berkenaan dengan orang no.5
adik kesayangan kite kt j0hor nie.
12.Bagaimana pula dengan orang no.4?
budak lidah pelik.

13.Siapakah orang no.2?
awek yg pas…

ihtifal yang istighfar

dari yg berjiwa sgt tulus

ok.skrg saye sgt malas nk menaip..jd,tgk pic je la ye.
date: 12april09
venue: smih hira' jeram

.oh,kami on the way--ida punyai adik3 yg sgt gile bergambar--.
.ade persembahan dari student,dan artis jemputan..muadz.tak lupe jgk hasil kreatif mrk di ekspo dunia islam (EDI).
.ummi dan ayah--baru nk g EDI--.

.nie la nurfadhilah alhafizah.ahah!

.mawad n amal--sc0rer3 spm--.

.orang batak camera.

.tak lupe jgk,dgn nadtra.mish u..mmuah!
dan masih cuba memahami diri.

pergi menyepah

dari yg berjiwa sgt tulus


salam.
ok,sgt diakui mse blk haritu ida ade sikit tensi0n
tp ida sndri kurg pasti npe
ahah..
then,
sabtu bwkla amin n mia outing
naek bus..lagi.
nie haa..tgh tggu bus. tp xkesah pn.
ktrg g bersepah kt slh sebuah sh0ping komplex
mmg k0mplex.
mcm3 ade.
actlly nk maen boling je
n nk bli brg ida cket.
tp tataw mne dtg org ramai3
penuh tmpt boling tu.
c0p sampai 3name
pnye byk name kt waiting list tu,
sampai xsampai3 name kami
haiz..
dgn pasrahnye kami g mkn
--pdhl pnt3 aku masak kt umah,xnk plak drg nie mkn--
then,mane pegi hal nk beli brg..
ida sndri yg lpe.
huh.
kami g maen kt detona.
abes sampai rm20 bla3..
nie ha hasilnye. lagi.. dan.. juga.. hah.terangkat kau!
lastly,ida jugak yg tade pic nk amek
toilet pn jdla..
nie mse tgh tggu mia memBUANG
sgt berkenan kt cermin toilet tu.
hahah <<--tipu! ok. end. dan masih cuba memahami diri.

sedang mereng

dari yg berjiwa sgt tulusye,ida tgh sgt mereng skrgsgt sengetsgt meng0ngsgt b0ngeksgt.. LAPA~(tbe3 t'dgr aja pggl mkn.heheh)hello.. smlm ade meeting in-softn ida x gie..oh sgt s0ri ye.sgt ade reason..1st, ida sakit.kurg sehat.kurg mampu.bla3.. (xcaye tanye ida)2nd, snanye ida tataw pn ade meeting.ntah ade sape3 la yg msg kt no lame.kn da btaw, no tu da xgne da.amikla p0rt sket.haiz..(tbe3 tringt smlm kne mrh dgn s0rg org)

ok.. psl karisma and in-softsetakat nie ida xde hati nk quit or tarik dirink tarik diri pn nk g mane?xde tmpt lain..mmg nie je tmpt ida.xkn la plak tbe3 nk j0in mpp ke jpk mane3so, kt sape3 yg cm risau sbb ida ckp ida nk quit.la tahzan au taraddudana masih bersama ntumcme ana sgt terbeban skrg(da dpt rse p0inter bakal turun dis sem)ape pn, doakn je la yg t'baik ntuk semuatak perlu mrh3 or cari slh org lainp/s:aku dpt rase otak aku cm kurg biol ble ckp psl dakwahdan masih cuba memahami diri.

post ntuk khairah

dari yg berjiwa sgt tulus





salam.
post kali nie khas ntuk seorg sahabat
sahabat sejati ana
(ingt die,teros tuka ganti name jd 'ana'..haha.)
nie ha..
kt sume kwn3..
ana da jmpe pic die.
nk tlg upload kt sini (bg yg segan nk g blog org yg xknl.heh.)

hantaran..yg kt atas tu dari QN.kt bwh lak dari kaer ntuk QN.






sweet gile ouh drg nie.pegang3 tgn bagai..c0mel sgt..m0ga bahagia cmnie selamanya..ameen~
dan yang kt bwh nie pic khairah zaman kanak3 riang dgn kami dlu.hahah.sgt cute.kaer,ana sgt rndu nt.huhu.(sgan snanye nk btaw..huhu)







credit to munawwar


dan masih cuba memahami diri.

ke melaka

.dari yg berjiwa sgt tulus.



biar gambar3 ini yg bercerita...
.pose kt sisi pantai.
.ye,kami sedang ditoilet.no sm0king.


.disisi kapal.



.ida,zy,ayin.

.sedang bersepah.
.dikincir pura3 a.k.a kincir simulasi.


.dan masih cuba memahami diri.

zaman gembira

dari yg berjiwa sgt tulusbaru lepas bace blog orghaa...byk yg happening dlm life drg lately niemybe da puas bersedihso it's really the time for them to have a j0y(xcaye,cbe kliksini)ye,roda sedang berputar.dan ida pn turut berada dlm kehepian ini sekejaptatawla sekejap nie ntuk brpe lme.sbb ia cume 'SE'kejap..ntuk p0st yg lepas,maaf ntuk yg telah dikecewakanatau yang dianaya.ida juga manusia.punya rasa andai terluka.punya air mata andai sedih.punya tekanan andai dipaksa.yang setia,ida mohon ditegur.yang bersama,jgn biar ida sndri.yang ada,THANKS a lot.p/s:aku pasan aku da makin jiwang sekarang.oh tidaakkk!!!
dan masih cuba memahami diri.