Skip to main content

cinntailah Ilahi

dari yg berjiwa sgt tulus



Rasa cinta Adalah satu anugerah tuhan

Pada hambaNya

Dan kerananya manusia sanggup apa saja

Asalkan memiliki apa yang dicita

Kerna cinta Sanggup berkorban apa saja

Harta dan nyawa

Setiap detik hanya memikirkan tentang si dia

Yang tercinta

Ingin bersama sepanjang masa

Tetapi pastikah cintamu dihargai

Mungkinkah si dia 'kan tetap setia

Setelah kau serahkan jiwa dan ragamu

Mungkinkah kau pastikan

Tidak 'kan dihancurkan

Jika engkau mencintai bunga

Sedarlah engkau bunga itu akan layu

Jika engkau cintakan manusia

Sedarlah suatu hari dia akan pergi

Jika engkau mencintai harta

Harta itu nanti kau akan tinggalkan

Jika engkau cintakan Ilahi

Hanya Dia yang akan kekal abadi

CINTAILAH ILAHI





15april aritu..

ida dpt bunge..

syg sgt kt bunge tu

pemberi bunge tu plak siap pesan

jg bunge tu baek3..

"ye kamu, ida jage bunge tu.."

tp..

lagu ni membuktikn..

cinta Allah cinta utama

cinta Allah cinta kekal

if cinta Dia, kite xkn kecewa

haa..btl la tu.

sbb kite sgt sygkn bunge tu

jage cmne pn, mati jgk..

syg sgt..smpai nk nanesh ble die mati.

tp kite simpan jgk die..

nie ha..


.page ke2.




.page ke3.


.nie tangkai jeringnye.

p/s: jadi, kat sape3 yg nk bg bunge kt kwn die tu..pastikn kwn die xcinta bunge mengalahkn cinta kt Allah kayh..kang sasau lak.

dan masih cuba memahami diri.

Comments

Popular posts from this blog

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus
CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Still here

Salam. Hi.
- Ada lagi ke orang baca blog zaman sekarang? Haha. - Aku dah lama tak buat karangan. Maafkanlah kalau post kalini nampak lapuk dan bercapuk. -
Last post aku bagitau aku dah kahwin. Jadi korang salahkan partner aku sebab buat hidup aku bizi tak sempat update blog. (Laki aku mestilah yang abang sado baju hitam atas bot tu tapi ni gambar suatu masa dulu so korang jangan juling pulak pandang abang topi tu. Lol)
-
Salahkan mark jugak sebab generate fb dan buatkan hidup seketul shahida jadi lalai dari mengarang. #haraptaklalaidarimengingatituhan 😢 - Anyway inshaAllah aku try update lepas ni kat sini lagi. Meluah dan meludah emosi dan rasa hati kekeke. 😅 - Sha, Currently the only girl in the house