.anakku bukan anakmu.

Sunday, January 31

ingin yang SOLEH!

salam.
sekarang ini lagi dirumah..
ermm.. ini adik saya, amin namanya.
umur: 11 tahun.
status: bujangtakpayahsibuk3fikirnaknikah.
kelebihan: terlebih pandai bercakap. lughah yang tinggi ohh..
pangkat: imam muda di sekolah. imam ketot di rumah. tukang baca doa untuk mana3 imam pun dirumah.

alstory:
amin pergi satu kem untuk budak3 sekolah rendah. kem tu mix dengan macam3 sekolah. depends on parents lahh sape yang interested nak hantar anak mereka. hari pertama waktu zohor, amin jadi imam. lepas solat, baca doa. semua budak3 dah buat muka ngantuk. amin baca doa lama sangat. hari seterusnya, waktu zohor abang fasilitator minta volunteer imam. amin nak lagi, tapi abang minta amin bagi chance orang lain. amin jadi muazzin je. tapi lepas solat, imam tu tak reti baca doa. jadi amin volunteer diri lagi. angkat tangan. abang fasilitator tu pandang amin, muka macam tak bagi. amin jumpa abang tu dan tanya, tak boleh ke bang?? abang tu jawab, boleh memang boleh, tapi amin pendekkan sikit doa tu ye.

ida+ummi yang mendengar: errrr.... doa panjang?? huuu~

Thursday, January 28

21

salam. trimass kepada yang rajinbaiksolehsangat untuk wish hepi bday on25january kat ida.
terharu isk3..
senarai top 20 yang wish adalah seperti berikut:
1. Sumayyah Muhd Shamsuddin, KL(sms)
2. Nur Haziemah Muhd Zahari, Segamat(audio visual)
3. Mangkuk Tingkat binti Mangkuk Jamban mane tah, Indah Water (jeritan)
4. Anas Abdul Razak, Perak(sms)
5. Nur Sakinah Nabilah Zaini, Selangor(sms)
6. UMI- Hjh Sabariah Arbai', Selangor(call)
7. Muhammad Radzi Eshak, Segamat(sms)
8. MARKAS- Nur-Ain Farhana Abdul Rahman&Nur Syafiqah Md Shahril&Zainur Amiera Zaidi(prank call)
9. Najwa Nazeerah Nazaruddin, Mesir(call)
10. Che Hafizul Fikri Che Razlan, Terengganu(call)
11. Siti Hajar Mokri, Segamat(sms)
12. Nurul Sakinah Mazlan, Bangi(sms)
13. Muhammad Hafizuddin Roslan, Segamat(sms)
14. Nur Lina Solehah Aisharuddin, Negeri Sembilan(sms)
15. Nurul Amiza Abd Rahman, Segamat(sms)
16. Aisyah Abdul Razak, Pahang(sms)
17. Nurul Iman Zulemly, PJ(sms)
18. Siti Husna Samsudin, Perak(sms)
19. AYAH- Hj Zaini Abdul Rahman, Selangor(call)
20. Qistina Zainal Alam, JB(call)

yang xmasuk list, maaf sangat. xmuat. sila cuba tahun depan. thehehee~ hmm.. nie ade tazkirah. amek ye..:)

p/s: kau fikirlah..:)

Saturday, January 23

di bawah langit-Mu

salam.
sudah masa untuk wish bday adik saya kan??
hepi bday ke 20 sudah tua yeyey..

.wajib klik untuk besarkan gambar.
p/s: semoga makin cantik macam kakak, lalalaa~

Thursday, January 21

semoga banyakbanyak



.ida+charp mase kami kurus sama3.
otanjobi omedeto gozaimasu-sengil chuka hamnida-happy birthday-eid milad, sanah helwah-selamat hari lahir-congcengcongceng *bahasa mandarin ape tah ida xtaw* lil Nur SyafiQah binti Md Shahril pada 22januari2010.
  • semoga panjang umur
  • semoga murah rezeki
  • semoga cepat KKKK (kahwin kurus keding kedengkik. ish)
  • semoga makin pandai
  • semoga terus cantik sikit dari kami (kami cantik banyak)
  • semoga makin kaya
  • semoga banyak idea
p/s: aku, kami.. sayang kau. muah3.

Wednesday, January 20

saya sudah solo

ye, sebab aku asyik kne pergi kelas temankan motor je.
dah xde ORANG nak pergi kelas dengan aku.
isk..:(

otanjoubi omedeto gozaimasu.
sengil chukha hamnida ehh aku xtawlah betul xejaan nie.
hepi birthday.
sanah helwah.
sudah 21 tahun kau lagi tua dari aku lalalaa~

p/s: sha nak hanbok as bday present taw. nak jugakk!

Thursday, January 14

cis, macam orang tua.

[kullu nafsin dzaaiqatul maut].
ingat ayat nie, sentap jugak lah.
baru sedar, bkn yang tua je akan sakit.. lalu mati.
sbb setiap yang bernyawa pasti merasainya.

nak bagitau nie,
ida sakit lutut sampai kena pakai kneeguard.(tp xpakai punn)
radang urat-kata doktor.(amboii, bunyi macam serius betul)
sebab bJuta kali jatuh motor+main panjat3 gunung+redah laut. isk.

ohh nak bagitau lagi,
sabtu+ahad nie ade mukhayyam ipt kat mersing.
mari pergi hoyeyhh!! (ish xserik betul aku nie)

butir3 camping:
*yuran rm5
*pergi naik tren (tambang sehala dlm rm10-jd kalau 2hala kau kira lah sendirik ye)
*gerak sabtu pagi sbb prog start sabtu tghri.

keperluan:
*baju+sua outdoor untuk 2hari-xkanlah 2minggu pulakk..
*toiletries
*pakaian solat
*quran+ma'thurat
*buku nota+pen
*stokin banyak3(untuk yang malas nak bawak cimut)
*tudung (bagi gadis3 sahaja)
*kasut getah/sports/tahan lasak.
*air+makanan tambahan untuk diri sendiri ida
.hoii, nape letak pic nie? ehh sukati aku lah.

hepi becoming 21st birthday to Noor Amalina Rosli on 15thJanuary2010.
semoga pertambahan umurmu memberi kamu najah, sakeenah, mawaddah wa rahmah dalam hidup. ameen.

p/s: ohh budak3 mukhayyam, sila message nama penuh+no ic kat ida cepat. jya.

di boikott kah??

salam. tersedar tbe3.
ida telah diboikott atau apakah?
saat telah bangun awal pagi..
tiba3 dapat message dari yang baik hati
"kelas cancel"
ish.. dah bpe hari cancel kls nie.
penat je org buat jadual ponteng datang kelas.
terpaksa isi dengan palang je lah.


p/s: amboii bajet sedih pulak aku nie.

Monday, January 11

terima kasih encik..

salam. belogg dah takdemam..
die dah sihatt yeyey.
terima kasih ENCIK USAMAH KAMARUZZAMAN.
sebab dah tolong repairkan belogg ini.
nanti saya belanja encik roti canai kt mcD. ade kn??

ini update gambar3 mukhayyam.



.semua masih cantik bajunya.

.puncak gunung arong.

.syahdu betul lah konon ida tu..bertepitepi di pantai.

.expedisi merentas laut bermula..kami dah sampai seberang laut..sisa3 hari.

p/s: sebelum terlambat, kakmiza.. otanjoubi omedeto gozaimasu on 11/01/10. dah 22 thn. semoga pertambahan umur seiring peningkatan iman + amal. semoga takserik merempit dengan ida ke program..:)

Saturday, January 2

aku ke??

ida ke yang tak-update-update tu??
pegi blog sekalian taulan..
tercatatlah, "2weeks ago"
isk..
2minggu tak-ngadap-internet.
bkn internet je..
laptop pn xdpt.
ohh hepi new year.
nnt nk update mukhayam..
ready3..

p/s: iklan fernleaf kt tv yang budak-nyanyi-lagu-ibu tu menyeramkan lah.