Skip to main content

ingin yang SOLEH!

salam.
sekarang ini lagi dirumah..
ermm.. ini adik saya, amin namanya.
umur: 11 tahun.
status: bujangtakpayahsibuk3fikirnaknikah.
kelebihan: terlebih pandai bercakap. lughah yang tinggi ohh..
pangkat: imam muda di sekolah. imam ketot di rumah. tukang baca doa untuk mana3 imam pun dirumah.

alstory:
amin pergi satu kem untuk budak3 sekolah rendah. kem tu mix dengan macam3 sekolah. depends on parents lahh sape yang interested nak hantar anak mereka. hari pertama waktu zohor, amin jadi imam. lepas solat, baca doa. semua budak3 dah buat muka ngantuk. amin baca doa lama sangat. hari seterusnya, waktu zohor abang fasilitator minta volunteer imam. amin nak lagi, tapi abang minta amin bagi chance orang lain. amin jadi muazzin je. tapi lepas solat, imam tu tak reti baca doa. jadi amin volunteer diri lagi. angkat tangan. abang fasilitator tu pandang amin, muka macam tak bagi. amin jumpa abang tu dan tanya, tak boleh ke bang?? abang tu jawab, boleh memang boleh, tapi amin pendekkan sikit doa tu ye.

ida+ummi yang mendengar: errrr.... doa panjang?? huuu~

Comments

barakah aznan said…
doa panjang??kiut nye..hehe
Kay J said…
sweet.. amin dah berpunya ke?? (ngee..)
-sha- said…
akah: kiut kan?? huu~

kak kausar: amin mokri dah. amin zaini belum. hehh~
nur hidayah said…
hahaha cumel la amin nih :D
-sha- said…
cumel cm akak die ahh. ehh, idop kau dayah?? ingt belogg sudah kakukejang. hahah~

Popular posts from this blog

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus
CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

Asmaradana

"Cinta suci tak kenal harta atau rupa. Dari darjat puteri raja hingga hamba.."-Asmaradana, Datin Tiara


Omagadd. Tapi tunang saya pernah cakap dia cuma suka perempuan cantik je sebab tu dia pilih saya. Fufufu~  *muntah-hijau.










p/s: saja nak bagitau dah ada tunang sebenarnya hihi. :D