.anakku bukan anakmu.

Sunday, January 31

ingin yang SOLEH!

salam.
sekarang ini lagi dirumah..
ermm.. ini adik saya, amin namanya.
umur: 11 tahun.
status: bujangtakpayahsibuk3fikirnaknikah.
kelebihan: terlebih pandai bercakap. lughah yang tinggi ohh..
pangkat: imam muda di sekolah. imam ketot di rumah. tukang baca doa untuk mana3 imam pun dirumah.

alstory:
amin pergi satu kem untuk budak3 sekolah rendah. kem tu mix dengan macam3 sekolah. depends on parents lahh sape yang interested nak hantar anak mereka. hari pertama waktu zohor, amin jadi imam. lepas solat, baca doa. semua budak3 dah buat muka ngantuk. amin baca doa lama sangat. hari seterusnya, waktu zohor abang fasilitator minta volunteer imam. amin nak lagi, tapi abang minta amin bagi chance orang lain. amin jadi muazzin je. tapi lepas solat, imam tu tak reti baca doa. jadi amin volunteer diri lagi. angkat tangan. abang fasilitator tu pandang amin, muka macam tak bagi. amin jumpa abang tu dan tanya, tak boleh ke bang?? abang tu jawab, boleh memang boleh, tapi amin pendekkan sikit doa tu ye.

ida+ummi yang mendengar: errrr.... doa panjang?? huuu~

5 comments:

barakah aznan said...

doa panjang??kiut nye..hehe

Kay J said...

sweet.. amin dah berpunya ke?? (ngee..)

-sha- said...

akah: kiut kan?? huu~

kak kausar: amin mokri dah. amin zaini belum. hehh~

nur hidayah said...

hahaha cumel la amin nih :D

-sha- said...

cumel cm akak die ahh. ehh, idop kau dayah?? ingt belogg sudah kakukejang. hahah~