Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

Semester baru saya

Bismillah.
Semester dah bukak. Sekolah saya dah cat baru. Cantek. Tapi saya takde beg sekolah baru, kasut baru, pencilbox baru, baju baru pun. Jadi saya tanak pegi kelas lagi.

.gambar bajet di-paparazi-kan.

Sudahla takda yang baru malah kereta pun rosak ditengah jalan. Memang ffffuuu... *geram.


p/s: Orang cantik memang selalu berpasrah sebab kalau marah nanti dah jadi takcantik. Tibe.

Asmaradana

"Cinta suci tak kenal harta atau rupa. Dari darjat puteri raja hingga hamba.."-Asmaradana, Datin Tiara


Omagadd. Tapi tunang saya pernah cakap dia cuma suka perempuan cantik je sebab tu dia pilih saya. Fufufu~  *muntah-hijau.










p/s: saja nak bagitau dah ada tunang sebenarnya hihi. :D

Pergaduhan Perempuan

Minggu Exam.

Aku masih ada masa lari-lari balik rumah *well anak mithali lahh katakan. Sekarang semua adik dah ketempat belajar masing-masing. (ayat skema jaga hati) Mia baru masuk darjah 5. Mia yang last. Tinggal Mia je yang masih belum keluar dari kepompom penjagaan Ummi Ayah. Disebabkan itu, aku mesti selalu balik rumah rajin-rajin. Mana boleh biar Mia manja sorang! 
Ok dah, cukup pasal Mia. Ini aku nak cerita pasal Pergaduhan Perempuan. Sila ambil serius.


Malam kelmarin aku stay kat rumah, dengan niat nak bermanja meramaikan ahli rumah. Jadi kerana rasa lapar mendatang diwaktu malam, aku ajak Mia keluar pergi belibelah cari sesuap nasi makanan.
Selesai beli makanan, aku ke 7e terdekat dengan untuk kedamaian perut esok pagi (breakfast). Masuk je dalam premis tu, aku rasa ada panas berhabang sikit dalam tu. Orang beratur panjang nak bayar kat kaunter. Tapi aku tenang je pergi amek roti dengan tuna spicy kesayangan feveret.
Sampai turn aku beratur, depan aku ada sorang akak sekitar awal 30an…