.anakku bukan anakmu.

Tuesday, March 30

dapat yang baru, yang lama kena tinggal

.gambar takde kenamengena dengan post, ade kenamengena dengan wallpaper laptop aku.

takperasan ke?
tapi memang betul kan?
rasa ade sesuatu yang taklengkap?
takpayah sibuksibuk nak kunun rasa 'itu'.
cume nak bagitahu,
yang lama masih ade lagi.
guna je bila nak.
sebab memang sejak dulu lagi macam tu.

p/s: post aku sekarang macam emo. apekah?

Thursday, March 25

kenapa??

kenapa kau takmarah je orang camtu?
yang sumpah-tak-tipu menyusahkan hidup kau.
siap kau boleh senyumsenyum konon kau tak hurt sikit pun.
ohh pandai kau buat muka fake, ida.

.nie bukan muka fake, nie muka bz.

Tuesday, March 16

taknampak


kadangkadang bukan salah bintang yang terus bersembunyihilang disebalik awan, tapi pandangan mata insan yang seringselalu mengelirukan.
-nurshahida-

sebab kita selalu rasa yang kita tiada sesiapa, tapi hakikat hamba kita lupa yang kita ini sesungguhnya masih berPunya. kawan bukan semestinya dia, atau dia sahaja. jadi nampakkan apa yang taknampak, nescaya kita takkan kecewa lagi..

p/s: chill lahh..:)

Saturday, March 6

anaksulung

.ayah ummi saya mmuah3.

bila check3 balik, ida xdelah teruk sangat.
banyak je baiknye. (pomot dir)
ummi baru lepas call, memetaforakan ummi dan ida.
ummi anak number 4, but i'm the eldest daughter.
ummi kata kesian ida, xdapat macam ummi dapat.
tapi memang..
tengok nina + dila pun dahh tau.
even salman, amin dengan mia punye manja pun ida dapat kesan.

salman tu:
mana boleh kne ejek, kne pukul, mesti air mata nak kuar. ciwek semacam. teringat mase kat skolah dlu, ida kje gaduh dengan budak laki je.. semata3 nak backup adik. jaguh betul. kat rumah, dari kecik sampai besar.. bila ayah nak main lawan3 dengan salman, mesti ida kne ade. nak jaga die.

nina + dila pulak:
macam kembar. macam mana nina dapat, macam tulah dila akan dapat. pergi-balik sekolah mesti berkenderaankan kereta. bas xboleh. manja kan?? ida xdapat pun camtu. main campak buang je. lagi jauh, lagi pandai3.. isk3.. (syahdu betul)

amin + mia:
pantang ida balik, mesti dapat 'sesuatu' macamlah ida ni cop coklatduitdunkindonutkfc sume. haizz..

jadi nak promote nie, anak sulung memanglahh..
1. back up/bela adik
2. banyak beralah
3. susah payah adik, die susah sekali
4. die susah payah, adik xsemestinye tahu

p/s: jadi, marilah jadi anak sulung dan berbangga dengannnya hahah.


(MESTI KALAU AYAH BACA POST NIE LEPAS NIE AYAH KESIAN PASTU BOLEH HANTAR IDA PERGI-BALIK UITM SETIAP MINGGU huhu~)

Tuesday, March 2

kesayangan..:]


Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku[sbb baru skali je kau hadir dlm mimpiku]
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta[tahu xpe]

Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia[sbb kau ade ayahmama]
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa[sbb aku sorg3 kt sini]

Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu[kini dan selamanya]
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku[jangan nak mandai cari kak chida lain.]

Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya[terpaksa pulang kekampus]
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada[belum ade..]


p/s: rindu nabil + 'aqilah kakak..