Skip to main content

Posts

Showing posts from 2018

Aman

Sejak awal january 2018 aku jual tudung ni. Instant soft denim. Alhamdulillah pakai fbads bolehla laku min 15 helai setiap hari. - Aku fikir camna aku nak increase sale lagi tapi dalam masa sama masih dapat luang masa lebih untuk keluarga. - Off data? Mustahil. Camna customer nak reach aku kalau aku off data. Buat jadual? Sama juga. Ada anak kecik kalau kau jadual camna pun akhirnya masa kau akan terdrag tanpa sedar sebab jadual masa makan belum tentu anak nak makan. Kang kau mula spirit nak buat kerja masa tu dia mintak makan. Masa dia membuang pun bukan boleh estimate tepat. Kadang betul lepas makan dia dah berak. Kalau x, 2 3 jam kemudian. Habis apa guna jadual engkau? Haha. - So lepas sebulan lebih aku figure sesuatu. Know what, aku deactivate fb dan ig. Surprisingly yes that was my biggest time dragger.  - Dah seminggu aku tak tgk ig dan fb. Memula rasa awkward. Macam kosong. Macam kau nak buat apa eh dengan phone kau masa takda customer text. Eh buat apa lagi inilah masa untuk …

DEMI CINTA SUCI

.seketul aku. .dressing macam princess, kerja bagai sahaya.
Hi. Ada yang rindu aku ke. Aku baru habis kenduri kahwin adik ipar. Adik suami aku. Depa tak suka aku pun. Ada yang layan macam musuh ketat. Tapi aku sinsing lengan tolong juga sebab nak jaga hati parents in law. Parents in law baik je so takkanlah aku nak bersikap laknat terhadap depa kan. 😎 - Yang layan keluarga sendiri macam musuh ni kau ingat hidup dia aman ke sehari hari? Huru hara sebab sakitkan hati mak dia sendiri tengok anak menantu bermusuh. Aku tau la sebab tu aku tak buat gitu dekat adik ipar yang masuk family aku. - Lagipun, hell no janganlah sangka dia hidup tenang sampai akhir zaman. Sampai masa nanti dia akan kahwin masuk family orang lain. Masatu merangkaklah engkau nak belajar bagaimana nak turun ego depan keluarga suami. - Kalau dia tak kahwin sampai bebila camna? Ha maka begitulah kesudahan hidup orang sombong. Siapa nak? Wah iklan. - Apa kena mengena dengan tajuk? Kena mengena la sebab demi cinta suci d…