.anakku bukan anakmu.

Wednesday, June 30

terimakasih


sebab pesan kat saya untuk jadi baik macam yang awak suka..:)
terbaca ayatcinta, terkena batang hidung berjerawat mancung.

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدّاً
"Sesungguhnya orang-orang yang beriman dan beramal soleh, kelak Allah Yang Maha Pemurah akan menanamkan dalam (hati) mereka rasa kasihsayang." QS (Maryam: 96)

Monday, June 28

cancel lagi

ape nie??
CANCEL LAGI!!!
bila nak date nie??


huhh nak pergi merajuk baca quran.

وَإِذَا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُواْ لَهُ وَأَنصِتُواْ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ
Dan apabila dibacakan Al Qur'an, maka dengarkanlah baik-baik, dan perhatikanlah dengan tenang agar kamu mendapat rahmat . QS (Al-A'raf: 204)

Saturday, June 26

dating


salam.

hoii bila kau nak keluar dating ngan aku laa senget?? sepuk kang.

p/s: ehh xnak sepuk laa nak sayang muah3.

Friday, June 25

rindu sangat



Currently and always rindu my serikandi; Khairah Abd Halim and Najwa Nazeerah Nazaruddin. Bila nak balik nie wehh??

"...Wahai manusia sebagaimana kamu mempunyai hak atas isteri kamu, mereka (isteri) juga mempunyai hak ke atas kamu (suami). Sekiranya mereka menyempurnakan hak mereka ke atas kamu, maka mereka juga berhak diberikan makan dan pakaian, dalam suasana kasih sayang. Layanilah wanita-wanita kamu dengan baik dan berlemah-lembutlah terhadap mereka kerana sesungguhnya mereka adalah teman dan pembantu kamu yang setia. Dan hak kamu atas mereka ialah mereka sama sekali tidak boleh memasukkan orang yang kamu tidak sukai ke dalam rumah kamu dan dilarang melakukan zina..." -antara isi Khutbah terakhir Rasulullah s.a.w-

wallahu'alam.

p/s: orang lain pun saya rindu jugak..:D

Thursday, June 24

hasil

.ohh saya rindu macik3 nie boleh kan?.

terimakasih Allah.
saya sedang bergembira hasil kesabaran (insyaAllah)
seronok wehh seronok!

وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِّنَ الْخَوفْ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِّنَ الأَمَوَالِ وَالأنفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ
Dan sungguh akan Kami berikan cubaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar. QS (Al-baqarah: 155)

Wednesday, June 23

PUPUS!


Pertemuan yang kuidam masih belum bersua
Perpisahan yang kutakutkan hadir sudah tiada kupinta
Harapan pudar mati untuk mencari lagi
Bagai lilin yang menerangi lalu padam jua

Apalah yang mampu kuberi
Agar rasa ingin berkasih hadir dalam diri
Tak mampu kumendusta hati ini lagi

Cinta yang tersulam tulus kurasakan pupus
Hingga ada terluka pada setiap bicaraku
Kasih yang mengukir mesra hilang dalam tawa
Namun inginku semula merasai nikmatnya

Mampukah rayuanku ini
Membuatkan ia kembali
Setiap kemanisan cinta
Tulus dan suci

Hadirkanlah sekali lagi cuma
Agar bernyawa cinta semula
Maafkan aku andai keterlaluan pintaku ini
[klik untuk download lagu ini]

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
Hai orang-orang yang beriman, jadikanlah sabar dan solat sebagai penolongmu , sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar. QS (Al-baqarah: 153)

p/s: saya sayang, saya benci, saya sabar. tengah sabar. masih sabar. Allah, tolong sabarkan saya..

Tuesday, June 22

Gehh..

Err.. Encik Hemsemm, saya rasa saya tiada kenamengena dengan anda.
Sukati anda lahh nak buat apa pun.
It's your life, kan?
Jya.

p/s: annoying = merimaskan/ mengacau.

Monday, June 21

idaman

.gambar contoh.


وَمِن كُلِّ شَيْءٍ خَلَقْنَا زَوْجَيْنِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ


"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran Allah." QS (Ad-Dhariyat: 49)

Sunday, June 20

pergi sekolah?

korang, jomlahh hangout dan bercuti bahagia lagi!!!

Saturday, June 19

takboleh

bukankah tuhan ciptakan malam
untuk beradu menanti siang
*****
bukankah tuhan titiskan hujan
menanti limpah kemarau panjang


sudah kau ida. pergi tidur.

Friday, June 18

jiwa besar

.pantai rantau abang, terengganu.
.dhuha di pantai.

Daripada kaca mata pengembara

Kita adalah berkelana

Daripada kaca mata penguasa

Kita adalah hambaNya yang lemah

Susurilah jalan-jalan kehidupan

Bertemankan suria nan indah

Renangilah gelora di lautan

Dengan kesabaran kelak kau kan tiba

Dakilah gunung yang tinggi

Untuk mencapai cita-citamu

Gapailah bintang yang kerlip

Untuk menerangi hatimu yang kecil ini

Luas jalan terbentang

Menuju kesaksian kebenaran

Biarpun ribut melanda

Duniakan cerah pabila ia reda

Percaya pada dirimu sendiri

Kelak kau kan berjaya menggapai impian

.anak ibu.

salam. sehari dirumah. baru pulang dari rantau abang. indahnya dunia Allah. kali pertama pergi dulu tengok bangunan je. tapi kali ni memang tengok ciptaan Allah betul. pantai cantik gila, penyu comel3 + lincah subhanallah.. memang mase tu nk nyanyi lagu open your eyes maher zain version plus what a wonderful turtles. ok teringat ayat nie..

.koda, haidar, koya, koyatt.

يَسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللّهِ وَفَضْلٍ وَأَنَّ اللّهَ لاَ
يُضِيعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِينَ
"Mereka bergirang hati dengan nikmat dan kurnia yang yang besar dari Allah, dan bahawa Allah tidak mensia-siakan pahala orang-orang yang beriman." QS (Al-'Imran: 171)


p/s: terengganu best!

Friday, June 4

duhai hati, tenanglah


usai qiam. dah berapa malam takboleh tidur lena. runsing jiwa, hati celaru, iman berkocak. ishh.. janganlah sampai iman turun-jatuh-terjelepuk. Allah, tenangkan hatiku. pening kepala nie. pagi nie nak demo.. takot pitam je nanti. hmm, sabarlah.. kan Allah nak uji tu. Allah uji sebab Dia tau kita mampu lahh.. apa yang saya dapat balik setelah hilang, kini telah pudar. ujian lahh tu kan?? mulamula Allah bagi rasa nikmat, lepas tu Allah uji, Allah tarik sekejap. kemudian, yang hilang telah dijumpai. tapi sebab kufur nikmat, xreti menghargai.. sikit3, nikmat nampak pudar, perlahanlahan Allah tarik. ishh.. taktenang sungguh. sebab nikmat dunia itu, saya jadi takkeruan macam nie.

وَقَطَّعْنَاهُمْ فِي الأَرْضِ أُمَماً مِّنْهُمُ الصَّالِحُونَ وَمِنْهُمْ دُونَ ذَلِكَ وَبَلَوْنَاهُمْ بِالْحَسَنَاتِ وَالسَّيِّئَاتِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ
"Dan Kami bagi-bagi mereka di dunia ini menjadi beberapa golongan; di antaranya ada orang-orang yang saleh dan di antaranya ada yang tidak demikian. Dan Kami coba mereka dengan (nikmat) yang baik-baik dan (bencana) yang buruk-buruk, agar mereka kembali (kepada kebenaran)." (QS 7:168)


dan, kena ingat..


عَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئاً وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئاً وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ
"...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui." (QS 2:216)


P/S: jadi, kepada kawan baik baru.. jangan tinggalkan aku ya..:P

Wednesday, June 2

syukur jangan kufur


h.a.m.b.a.

kau selalu minta "Ya Allah, kau beri bantuan kepadaku." tapi lepas kau dapat bantuan ade kau ucap terimakasih tuhan??

p/s: saya dapat balik apa yang saya pernah hilang. taktahu kali ini untuk berapa lama. tapi, terimakasih Allah..:)

Tuesday, June 1

duniawi betul


adik saya, amin teringin betul nak ayahummi beli rumah banglo yang ade swimming pool.
masa survey siap berangan nanti nak swimming harihari kalau dapat rumah tu. ciss betul.
maka berkatalah ustazah ketot a.k.a nina,
"amin, amin jadi je budak baiksoleh. nanti masuk syurga boleh dapat semua"

b.e.t.u.l

duniawi ni takpayah fikir sangat.
duniawi je..


M.A.R.I J.A.D.I B.A.I.K..:)

p/s: charp, takpayah pergi class lagi. duniawi je tu..:b