Skip to main content

jiwa besar

.pantai rantau abang, terengganu.
.dhuha di pantai.

Daripada kaca mata pengembara

Kita adalah berkelana

Daripada kaca mata penguasa

Kita adalah hambaNya yang lemah

Susurilah jalan-jalan kehidupan

Bertemankan suria nan indah

Renangilah gelora di lautan

Dengan kesabaran kelak kau kan tiba

Dakilah gunung yang tinggi

Untuk mencapai cita-citamu

Gapailah bintang yang kerlip

Untuk menerangi hatimu yang kecil ini

Luas jalan terbentang

Menuju kesaksian kebenaran

Biarpun ribut melanda

Duniakan cerah pabila ia reda

Percaya pada dirimu sendiri

Kelak kau kan berjaya menggapai impian

.anak ibu.

salam. sehari dirumah. baru pulang dari rantau abang. indahnya dunia Allah. kali pertama pergi dulu tengok bangunan je. tapi kali ni memang tengok ciptaan Allah betul. pantai cantik gila, penyu comel3 + lincah subhanallah.. memang mase tu nk nyanyi lagu open your eyes maher zain version plus what a wonderful turtles. ok teringat ayat nie..

.koda, haidar, koya, koyatt.

يَسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللّهِ وَفَضْلٍ وَأَنَّ اللّهَ لاَ
يُضِيعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِينَ
"Mereka bergirang hati dengan nikmat dan kurnia yang yang besar dari Allah, dan bahawa Allah tidak mensia-siakan pahala orang-orang yang beriman." QS (Al-'Imran: 171)


p/s: terengganu best!

Comments

anDi said…
ganu behh! ganu behh! xD
-sha- said…
behh kangg??
resort pak awang behh dok??
::Damia:: said…
hok tu ke yg name saimang tu? eh siamang? saimang? eh..eh.. mane 1 ni? [konpius akung]..

awang mstila beh, de teratai pon beh gok.. ade pasir sweetttt... ^_^
-sha- said…
tu lahh saimangg kak miangg oii..

pasir mmg sweet gile, mengikut kata kakyatt. die yg rase.. huhuh~

Popular posts from this blog

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus
CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

Asmaradana

"Cinta suci tak kenal harta atau rupa. Dari darjat puteri raja hingga hamba.."-Asmaradana, Datin Tiara


Omagadd. Tapi tunang saya pernah cakap dia cuma suka perempuan cantik je sebab tu dia pilih saya. Fufufu~  *muntah-hijau.










p/s: saja nak bagitau dah ada tunang sebenarnya hihi. :D