Skip to main content

duniawi betul


adik saya, amin teringin betul nak ayahummi beli rumah banglo yang ade swimming pool.
masa survey siap berangan nanti nak swimming harihari kalau dapat rumah tu. ciss betul.
maka berkatalah ustazah ketot a.k.a nina,
"amin, amin jadi je budak baiksoleh. nanti masuk syurga boleh dapat semua"

b.e.t.u.l

duniawi ni takpayah fikir sangat.
duniawi je..


M.A.R.I J.A.D.I B.A.I.K..:)

p/s: charp, takpayah pergi class lagi. duniawi je tu..:b

Comments

Anonymous said…
Tapi serasanya saya,sebab terpelihara dan berjaya dunia dengan cara Islam yang membuatkan manusia berjaya akhiratnya.Wallahuaklam.
(cahaya)
-sha- said…
ya betul.
sila jangan ambil berat nasihat yg xmasuk akal.
ambil + amal yg bermanfaat saja..
wallahu'alam.

Popular posts from this blog

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus
CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

Asmaradana

"Cinta suci tak kenal harta atau rupa. Dari darjat puteri raja hingga hamba.."-Asmaradana, Datin Tiara


Omagadd. Tapi tunang saya pernah cakap dia cuma suka perempuan cantik je sebab tu dia pilih saya. Fufufu~  *muntah-hijau.










p/s: saja nak bagitau dah ada tunang sebenarnya hihi. :D