.anakku bukan anakmu.

Saturday, August 28

da'ie die.

Do not sit
idle, for indeed death is
seeking you.
[Hasan Al-Basri]

p/s: br pulang dr Qiam dgn adik3. Nnt aku upload gmbr..<3

Saturday, August 21

Jangan berhenti, toma'ninah takpe.

Belajar 5minit, videos 1jam.
Assignment 5minit, movies 5jam.
Sesungguhnya laptop ini memang membawa kemerbahayaan yang melampau.
Tapi saya currently sedang berpegang dengan ayat ditajuk.
Jangan berhenti, toma'ninah takpe.
(woii nie ayat aku, nak cilok buat footnote la ngek.)

Apepun,
Selamat ber-Ramadhan.
Selamat ber-ROQ.
Selamat ber-samasama yang berilmu.

.nie haritu aku balik bukak puasa dengan mereka kat restaurant mo'men.
klik gambar untuk tumbesaran

p/s: memang saje aku bold-kan ayat tu walaupun kena pangkah sebab aku nak bagitaw jugak plagiarism itu salah disisi undang3 jalanraya

Monday, August 9

Hati tak bersih lagi.

Bismillah.
tajuk diatas, apa pendapat?
saya sedang merasainya.
taknak merasainya, tapi sedang merasainya.

pertama
dia. orang itu.
orang itu dan kumpulannya.
kumpulan beragama, kononnya yang istiQamah itu.
dia puncanya.
punca hati saya takbersih lagi.
dia berbicara seolah sedang berbahagia dengan agama tuhannya yang mulia.
tapi disebalik bicaranya itu ada baur nafsu yang berleluasa.
disebalik bicara agamanya yang pung-pang-pung-pang itu,
yang sampai ramai memuji-muji itu,
ada lagi jiwa serakahnya.
jiwa manusia murah yang umpama tiada iman.
teringin saya bersihkan hati saya dari berfikir soal kejelikkan perilaku itu.
tapi, how??

kedua
saya masih kurang baca quran setiap hari.
banyak yang missed dari yang tak-missed
saya-kah yang jelek itu?

ketiga
ramadhan hanya meniti minit.
ia hampir.
tapi saya, aku, kau, mereka..
masih ramai yang belum-bersedia.
"asyik belum je, habis tu bila??"


p/s: ummiayah tunggu deda balik okehh..:)

Thursday, August 5

Lahanat yang di Laknat!

Rasulullah s.a.w. pernah
menghitung orang-orang yang diLAKNAT di dunia ini dan disambutnya juga oleh
Malaikat,
diantaranya ialah
Lelaki yang memang oleh Allah dijadikan betul-betul Lelaki, tetapi dia menjadikan dirinya sebagai perempuan dan menyerupai perempuan;
dan yang kedua,
iaitu perempuan yang memang dicipta oleh Allah sebagai perempuan betul-betul, tetapi kemudian dia menjadikan dirinya sebagai Lelaki dan menyerupai orang Lelaki (Hadis Riwayat Thabarani).

Justru itu pulalah, maka Rasulullah s.a.w melarang Lelaki memakai pakaian yang dicelup dengan 'ashfar (zat warna berwarna kuning yang biasa dipakai untuk mencelup pakaian-pakaian wanita di zaman itu).

Jadi, ape yang tv3 macam haramjadah d0k siarkan berita mintak penyepak simpati untuk maknyah kedauh itu?



P/s: Haishh dunia dah taksabar mahu kiamat..

Tuesday, August 3

unkebal

bismillah.

Saya sedang belajar, dan belajar menghargai. Tidak mahu berada didunia sendiri saja.

Tapi harap maklum, saya sedang berhadapan dengan masalah stress sekarang. Jadi diminta kepada anda yang saya perlukan, untuk terus menyokong saya-janganhilangdarisaya dan kepada anda yang saya tidakperlukan, anda hanyalah penentu tahap turun-naik stress saya jadi takperlu tambahkan stress anda untuk dimarahi saya kerana itu akan menambah d0ubletriplekan tahap stress saya lebih daripada anda.

Jasa anda sekalian amatlah dihargai. Terimakasih..:)




p/s: aku menaip k0n0n3 matang kehape ntah ni. Maaf kalau ade yg tersinggung. Xberniat menyinggung pun..

Sunday, August 1

kemaruk itu apa?

salam.

Satu.
Bismillah. Alhamdulillah.. Akhirnya sempurna. Sila pastikan anda tidak mengambil hak orang lain ok. Done.

Dua.
Ida pergi wat assgmt sekarang. Jgn malas!



P/S: have a safe trip ye encik..:)