Skip to main content

Ocd berbalik

Siapa ada ocd kita geng. *sep!
-
Pernah baca/dengar ayat ni? Haha.
Aku selalu dengar. Tapi tak pernah sep dengan orang. Because i am obviously non-ocd. 

.gambar langsung takda ocd.
-
K berbalik semula pada ocd. Aku suka organize everything accordingly tapi aku kategori yang tolerateable dan flexible macam ahli gimnas. Tetiba. Contohnya aku still boleh pakai skirt kemudian terjah masuk hutan cumanya tak berapa kena la sebab tak ikut tema. But i am still okay with that. Kalau kena kejar rimau aku keluar skill panjat pokok macam monkey la. Gituu.
-
Haritu aku berjalan dengan orang ocd. Orang ocd yang aku kenal yang betul ocd tak banyak pun sorang dua je mungkin yang betul ocd. Yang lain ocd di permukaan kertas survey atau quiz fb aje rasanya.
-
Yang ocd betul ni aku tengok memang sejenis tak boleh tengok benda senget/ terkeluar petak/ letak tak ikut label memang neat la aku punya charm handbag gantung terpusing sikit je dia dah tolong twist semula biar gantung tu nampak tegak kakaka. Kalau pi mall tu bahaya bawak dia masuk kedai survenior/ makeup memang yang kecik3 tu semua dia nak adjust semula. Jenis aku, lantakla bukan kerja aku nak perbetul ikut posisi. Tapi kawan ni tak. Kalau kau tak heret dia tutup mata keluar dari kedai memang boleh kerasla kau tunggu dia kemas barang display kat kedai tu. Jenuh weh.
-
Ocd satu lagi yang aku jumpa tak boleh tengok benda kotor dia nak cecepat pebersih. Boleh berkurap agaknya mata dia kalau tengok benda tak bersih ni gamaknya. Level ocd yang ni aku memang tak kose nak bawak berjalan/ datang rumah aku sebab sampai habis sebotol dettol pun belum tentu dia puas hati tengok lantai tak berkilat. Double jenuh! Haha.
-
Anyway yang tak ocd tapi rasa diri kau neat and tidy macam masa baru masuk bilik tidur hotel 5star bolehla bersyukur bebanyak dan aku award kau dengan panggilan rajin ajela. Penat sebenarnya kalau jadi orang ocd sbb otak kau akan restless selagi tengok benda tak puas hati kau.
-
Fuuuhhh *jari kebas menaip
-
Sha,
Kekadang neat kekadang nerd. Dan sedikit bendul.

Comments

Popular posts from this blog

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus
CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

Asmaradana

"Cinta suci tak kenal harta atau rupa. Dari darjat puteri raja hingga hamba.."-Asmaradana, Datin Tiara


Omagadd. Tapi tunang saya pernah cakap dia cuma suka perempuan cantik je sebab tu dia pilih saya. Fufufu~  *muntah-hijau.










p/s: saja nak bagitau dah ada tunang sebenarnya hihi. :D