Skip to main content

seringgit.

fuhh fuhh penat.

salam.
tadi kawan saya call, dia jadi guru sekarang ni. kat sebuah sekolah rendah.
kawan saya mengadu murid asyik taktumpukan perhatian dalam kelas.
lebihlebih lagi yang lelaki.
kawan saya sampai menangis taktahu nak buat apa.


saya pulak sekarang sedang berbizi menjual cupcakes secara lelong di SRI Hira' Batu Belah. *hihi*
harihari hantar adik, amek adik.
bila fikir balik. ishh memang meleleh minyak saya.
jadi saya kuatkan semangat bancuh bakar cupcakes setiap 3, 4pagi.
sambilsambil hantar & amek adik tu, bolehla collect duit poket.

........................................................................................
tapi bukan tu nak cerita sebenarnya.

cerita saya adalah tentang tactic.
setiap pagi & tengahari saya jual cupcakes. letih woii..
tapi saya enjoy. ;P
disamping collect pocket money, saya seronok melayan budakbudak.
hilang stress.

saya panggil budak dengan suara perlahan sebab saya segan, sambil buat muka malumalu tapi asyik senyum je kekonon. lepas tu cakap "sape nk beli cupcakes.. satu singgit. :)"
ulangkali saya cakap macam tu, budakbudak datang membeli. sambil tu ramai yang ikut nada saya cakap "sape nk beli cupcakes.. satu singgit."
makin lama makin penuh kereta saya mak saya dikerumuni budak3.
sebab semua dok mengikut laungan "sape nk beli cupcakes.. satu singgit tu"

kesimpulannya saya nk bagitau;

1. bukan semua Allah nak bagi senangsenang camtu je. mesti ada ujian. ujian untuk saya, budak3 mulamula macam nak menganjing ejek suara saya. tapi dalam waktu yang sama sebenarnya suara diorang ramairamai tu lah yang tarik budak lain datang beli kek saya. :)

2. budak3 yang pelbagai perangai nie kita kena sabar sikit banyak. senyum pun kena banyak. nanti banyak yg tertarik dengan kita. tapi kalau kita dah banyak tu, banyak nie, dia masih BANYAK cekadak kau lempang je jangan tunggu3 lagi. ok? :D

jadi kepada kawan saya dan anda semua, marilah jadi yang bajetcomel sabartenang macam saya nie ihik3.



p/s: celoteh dah la panjang, aku pulak dah kenapa taip guna ayat sopan gantinamadiripertama jadi SAYA wehh..? haih cupcakes cupcakes. :)

Comments

tanak upload gamba cupcakes ke? mana tau kalau saya berkenan, boleh order kat cik. Eh saya alah telur, ade tak cupcake tanpa telur?

*gagaga *menjadi supan :P
Noor Zarina said…
eh kOda dh 'open booth' kat hira' ek... nnt akk tolong promote la kat bdk2 yg transit kat Tadika akk.. (pssttt nnt sy buat2 la tny kat depa ade dop org jual cupcakes hahaha)

Popular posts from this blog

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus
CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Still here

Salam. Hi.
- Ada lagi ke orang baca blog zaman sekarang? Haha. - Aku dah lama tak buat karangan. Maafkanlah kalau post kalini nampak lapuk dan bercapuk. -
Last post aku bagitau aku dah kahwin. Jadi korang salahkan partner aku sebab buat hidup aku bizi tak sempat update blog. (Laki aku mestilah yang abang sado baju hitam atas bot tu tapi ni gambar suatu masa dulu so korang jangan juling pulak pandang abang topi tu. Lol)
-
Salahkan mark jugak sebab generate fb dan buatkan hidup seketul shahida jadi lalai dari mengarang. #haraptaklalaidarimengingatituhan 😢 - Anyway inshaAllah aku try update lepas ni kat sini lagi. Meluah dan meludah emosi dan rasa hati kekeke. 😅 - Sha, Currently the only girl in the house