.anakku bukan anakmu.

Wednesday, June 24

si dia untukku

dari yg berjiwa sgt tulus


AYAH AKU!
(inteam-sentuhanmu)
terpanar aku pada sentuhan keramatmu
mengehret aku mentafsir memori silammu
dulu kuragu apa terbungkam dibenakmu
kini ku tahu apa yang terbuku di hatimu

surut dedarku pada usapan menteramu
tunduk ungkalku pada ketegasan dirimu
terpasak semangat pada keyakinan tekadmu
keakuranku pada tunjuk dan titah arahanmu

oh ayah...
tak pernah kutanya kemana tumpahnya keringatmu
oh ayah...
tak pernah kuhitung berapa banyak kerutan didahimu
yang kupinta hanyalah kemahuan hatiku
yang sedaya ayah laksanakan

kau pendorong bukanlah pendesak
apalagi memaksa diriku
aku terlorong bukan terdesak
apalagi rasa terdera

tak terkuis dugaan menduga
apalagi takdir yang menerpa
aku mengharap bukan menolak
apalagi cuba melupa

lestari kasihmu tanpa batasan
sempadan waktu yang memisahkan
abadi hingga kehujung usia
akhiran masa

sentuhanmu amat bermakna....



AKU ANAK AYAH.TENGOK!MUKA KITORANG SAME=)

thanx a lot to ayah ntuk ape yang ayah da buat.ayah best.sntiase fhm aida(woah..panggilan nie manje3 ntuk ida n ayah je sebab pelat mse kecik,okeyh..jgn nk tiru!) n sgt sbr wpn ayah kne 'pow' duit dgn aida, kne hntr aida g sane sini. kne dgr sume cite aida sampai aida xde rahsia ngan ayah.xleh nk rahsia pn.sume org yg aida gado n minat, aida cite kt ayah. sbr je ayah..thx ye...mmmmmmmmuuuuahhhhh!!!!!! syg ayah sgt3~

p/s: teringat mse ayah break kete sbb terkejut bile aku btaw aku suke rambut muhib.
p/s lagi:rindu nk duet lagu nie dgn affaf dlm toilet.hahah~

dan masih cuba memahami diri.

4 comments:

zynoe said...

p/s: teringat mse ayah break kete sbb terkejut bile aku btaw aku suke rambut muhib.

BRAKE laa wehh.
;D

-sha- said...
This comment has been removed by the author.
saida said...

p/s lagi:rindu nk duet lagu nie dgn affaf dlm toilet.

wei !! cam aku ngan ko mandi satu toilet la plak !! adeh (x_x)

-sha- said...

zynoe: oh,trimas. aku sje nk tgk sape care kt aku.kau rupenye org itu~

saida: eh, toilet depan ngan toilet belakang la!!!