.anakku bukan anakmu.

Monday, February 7

mari berjimat

.aihh ni org3 aku rindu sgt nie.
salam. ini post promotion untuk pelancongan.

jom. mari. dtg ke syria..
anda boleh jimat sehingga 30% duit gaji anda tidak diusik (kalau kau ade gaji laa).

ini adalah kerana;
1. setiap hari anda dapat makan free merata3. cuma buat muka kesian dan anda akan diberi makan. tapi roti pun sebenarnye cuma 45 lera dah boleh dapat sekilo.
2. peruntukan untuk penggunaan transport sekitar dimashq cuma 10 lera untuk pergi dan balik.
3. penggunaan jam loceng atau alarm clock adalah sama sekali tidak diperlukan. anda boleh bangun dengan mendengar bunyi horn kenderaan yg berkeliaran diluar.
4. anda juga boleh belajar bercakap bahasa arab dengan mudah kerana kebanyakan peniaga adalah guru bahasa arab. الكلمة الإنكليزية محظورة
5. penggunaan aircond yg mahal adalah sangat tidak perlu.
6. air untuk minum disediakan free meratarata.
7. sebelum sampai syria boleh lepak bahrain + jordan dulu.
8. dan lainlain datang sendiri kalau nak tau..

sekian laporan dari saya.
rm 1 = 15 lera.

pakej ini adalah untuk الشتاء (musim sejuk) sahaja..bahrain.

.البحر الميت, jordan.
.halab, syria.
.الجامع الأموي dimashq, syria.

p/s: panggilan untuk alisha, ini hadiah untuk anda..:)

4 comments:

cahayalembut said...

kalau ana gi sana asyik makan roti je, habis la... balik msia orang tak kenal dah.huhu
nti takpe la...maintain je kurus :D

Liya said...

waaaaaaa shahida..best3x.!!
tggu kite g sne next year ye..kekekeke~ kite trgn sgt nk g laut mati, nanti awk bwk balik air laut tu utk kite taw..:p

Amel said...

Wahhh lagi jimat dri Kat Segamat ni Ida.

-sha- said...

cahayalembut: oii manade mkn roti gemok. ana ok je kott.. jgn nk ngade. roti mknn asasi ana kt sini hahah.

Liya: oii awk g la sorg3 thn depan. kte bulan pat nie nk balik dah.. hahah..:P

Amel: memang jimat wehh.. xpayah rempit jugak- jimat tenaga moto aku dukung kau hee..:P