Skip to main content

kita adalah kita

1. cerita KITA. aku, kau & mereka.


.kita mesti kuat. mesti mesti kuat.


2. cerita beli belah.
bismillah..
kau pernah pergi satu tempat asing, lepastu ada orang asing mintak kau cium.
apa perasaan kau?

tadi aku pergi beli حلويات (manisan) untuk aku supaya aku jadi lebih manis bawak balik rumah.
aku request nk plastik. malas aku nak pegang3, nanti ranap manisan aku.
lepas beli, aku jalan lagi. singgah kedai topup. blablabla sume, then aku dapat topup.
elok je aku nak keluar kedai, pacik kedai tu cakap. "kiss??".
aku pun bangga toleh belakang angkat tangan kanan buat penumbuk pelindung diri bajet gagah.
pakcik kedai tanya, "apehal kau nie?"
aku jawab gagah, "kau tu yang kenapa?"
..................................... "tibatiba mintak aku kiss", sambung aku dalam hati.
penumbuk aku genggam masih nampak gagah.
pakcik buat muka pelik...
"ini haa, kiss (plastik) kau", pakcik tu menghulur.............................


-cerita ini telah dialih daripada bahasa tamil syria menjadi bahasa malaysia-


p/s: aku doa pacik tu xpenah belajar bahasa inggeris walaupun pkataan I dengan You! arghh!!

Comments

hahahahhaha!! ok..ini lawak laa syeda!!
-sha- said…
hahaha kak, ini bukan lawak, ini bala'! aishhh..
nur hidayah said…
hahaha kemain ganas ag....kesian pacik y xbesalah tu
-sha- said…
bukan ganas la.. menyatakan hak kononnya..:P
bg plastik dapat penumbuk. boleh di amalkan di dataran tahrir. kalau ida singgah mesir laa ..haha
-sha- said…
aihh budak mesir balik mesia kite g dataran tahrir tu apekejendol hebat? hahah.

Popular posts from this blog

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus
CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Still here

Salam. Hi.
- Ada lagi ke orang baca blog zaman sekarang? Haha. - Aku dah lama tak buat karangan. Maafkanlah kalau post kalini nampak lapuk dan bercapuk. -
Last post aku bagitau aku dah kahwin. Jadi korang salahkan partner aku sebab buat hidup aku bizi tak sempat update blog. (Laki aku mestilah yang abang sado baju hitam atas bot tu tapi ni gambar suatu masa dulu so korang jangan juling pulak pandang abang topi tu. Lol)
-
Salahkan mark jugak sebab generate fb dan buatkan hidup seketul shahida jadi lalai dari mengarang. #haraptaklalaidarimengingatituhan 😢 - Anyway inshaAllah aku try update lepas ni kat sini lagi. Meluah dan meludah emosi dan rasa hati kekeke. 😅 - Sha, Currently the only girl in the house