Skip to main content

bahasa malayu

salam all. (chewahh tetibe nk all mcm la rating blog tinggi sangat konon sekali baca sampai 700 orang.)

apepun, nak bagitau aku dah sampai malaysia. *BANGGA*

aku xde jetlag sangat pun.. cuma language lag je.
bukan ape, kt syria aku kalau tibe3 dengar orang cakap bahasa malayu memang aku toleh kagum kepada yangbercakap. kira aku respek laa.. rasa macam wahh gile hebat orang nie pandai cakap malayu-padahal memang orang malayu pun.

jadinye sekarang kira aku tengah konflik kedudukan la jugak sebab even dah balik malaysia aku tetap macam sikit3 nak tertoleh3 kalau dengar orang cakap bahasa malayu.

paling penting, bahasa malayu aku makin teruk dari duludulu.

p/s: aku pun sampai konflik cemana nak eja 'malayu' tu sebenarnya.

Comments

siput said…
This comment has been removed by the author.
pigidahhh..baru 3 bulan la kowtt xD
akuadalahaku said…
wot2...ko sembang BM ke syria jugak??takde toleh kat diri sendiri ke??hahah
-sha- said…
aNdi.Hanin::حنين نظوره:
3 bulan kalau budak kau tahu die dah boleh bcakap. apetah lagi aku yang hebat nie. uhh~

akuadalahaku: salu gak rasa diri hebat bila pandai cakap BM..:P

Popular posts from this blog

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus
CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Still here

Salam. Hi.
- Ada lagi ke orang baca blog zaman sekarang? Haha. - Aku dah lama tak buat karangan. Maafkanlah kalau post kalini nampak lapuk dan bercapuk. -
Last post aku bagitau aku dah kahwin. Jadi korang salahkan partner aku sebab buat hidup aku bizi tak sempat update blog. (Laki aku mestilah yang abang sado baju hitam atas bot tu tapi ni gambar suatu masa dulu so korang jangan juling pulak pandang abang topi tu. Lol)
-
Salahkan mark jugak sebab generate fb dan buatkan hidup seketul shahida jadi lalai dari mengarang. #haraptaklalaidarimengingatituhan 😢 - Anyway inshaAllah aku try update lepas ni kat sini lagi. Meluah dan meludah emosi dan rasa hati kekeke. 😅 - Sha, Currently the only girl in the house