.anakku bukan anakmu.

Sunday, April 17

bahasa malayu

salam all. (chewahh tetibe nk all mcm la rating blog tinggi sangat konon sekali baca sampai 700 orang.)

apepun, nak bagitau aku dah sampai malaysia. *BANGGA*

aku xde jetlag sangat pun.. cuma language lag je.
bukan ape, kt syria aku kalau tibe3 dengar orang cakap bahasa malayu memang aku toleh kagum kepada yangbercakap. kira aku respek laa.. rasa macam wahh gile hebat orang nie pandai cakap malayu-padahal memang orang malayu pun.

jadinye sekarang kira aku tengah konflik kedudukan la jugak sebab even dah balik malaysia aku tetap macam sikit3 nak tertoleh3 kalau dengar orang cakap bahasa malayu.

paling penting, bahasa malayu aku makin teruk dari duludulu.

p/s: aku pun sampai konflik cemana nak eja 'malayu' tu sebenarnya.

4 comments:

siput said...
This comment has been removed by the author.
aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

pigidahhh..baru 3 bulan la kowtt xD

akuadalahaku said...

wot2...ko sembang BM ke syria jugak??takde toleh kat diri sendiri ke??hahah

-sha- said...

aNdi.Hanin::حنين نظوره:
3 bulan kalau budak kau tahu die dah boleh bcakap. apetah lagi aku yang hebat nie. uhh~

akuadalahaku: salu gak rasa diri hebat bila pandai cakap BM..:P