Skip to main content

tidak adil

aku ke yang mesti kuat?
tapi aku je yang asyik kena..
adil ke?

kalau..
kalau..
aku kate kalau eh.
kalau aku sakit, mati,
kau sedih x??
aku nak kau sedih.
tak adil lahh asyik aku je yang sedih..


aku tengah menangis sekarang.
salah orang lain,
orang lain tak kena.
aku cuma bela ape yg mampu,
aku yang kena. adil ke? ahh bongok betul.



Cukuplah...
kusimpan semua ceritaku
yang dulu

Tentangku...
tentang apapun yang membuatku
tiada berarti

Di Persimpangan aku...
berdiri
membisu
harus kuputuskan
kemanakah ku melangkah...

Reff : Jangan lagi
usikku meski aku tak tau
kemana lagi aku berlari
kejar harapan
yang sempat mengelam
biarkanlah
kuhidup dengan nafas yang baru
nafas yang menyimpan kedamaian
di persimpangan
aku berdiri

Cukup Januari kemarin kutinggalkan
kelamku...
tentangku
dan masa lalu yang membuatku
tiada berarti

p/s: doakan kekuatan aku~

Comments

Anonymous said…
my pray is always with ya..
+akufobia+ said…
apa ke emo la.haha.
-sha- said…
anon: tq.

+akufobia+: emo sgt.
::Damia:: said…
dah3.. xmo sdey2..
xikram la cmni.. :p
jom kte p tgk baby comel nk?
^_^
-sha- said…
waa baby comel lg la sedihhhh...
smlm bolela, busuk!
sobsobsobs~

Popular posts from this blog

Aman

Sejak awal january 2018 aku jual tudung ni. Instant soft denim. Alhamdulillah pakai fbads bolehla laku min 15 helai setiap hari. - Aku fikir camna aku nak increase sale lagi tapi dalam masa sama masih dapat luang masa lebih untuk keluarga. - Off data? Mustahil. Camna customer nak reach aku kalau aku off data. Buat jadual? Sama juga. Ada anak kecik kalau kau jadual camna pun akhirnya masa kau akan terdrag tanpa sedar sebab jadual masa makan belum tentu anak nak makan. Kang kau mula spirit nak buat kerja masa tu dia mintak makan. Masa dia membuang pun bukan boleh estimate tepat. Kadang betul lepas makan dia dah berak. Kalau x, 2 3 jam kemudian. Habis apa guna jadual engkau? Haha. - So lepas sebulan lebih aku figure sesuatu. Know what, aku deactivate fb dan ig. Surprisingly yes that was my biggest time dragger.  - Dah seminggu aku tak tgk ig dan fb. Memula rasa awkward. Macam kosong. Macam kau nak buat apa eh dengan phone kau masa takda customer text. Eh buat apa lagi inilah masa untuk …

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus
CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.