Skip to main content

ouh ALLAH...

ida da xthn ouh~

makin hari makin byk dgr str0ry buruk psl israel nie

rse cm xpecaye jek dlm dunia nie ade jgk manusia2 setan

rse cm xpecaye sgt drg tega buno sje2 jek manusia yg xslh

rse...mmg rse sgt ah xpercayenye tu!!

ya Allah!!!

ihzimhum..ihzimhum..ihzimhum!!!

wansurna 'alal qaumil kafirin..

wahai org2 mukmin,

sedarlah..hari demi hari kita ditipu

sikit demi sikit saudara kita dipijak

byk kehancuran disana-sini

namun sikit pn kita xgentar

sikit pn kita xingt

malah kita tambah lalai dgn dunia

"alah,buat ape nk b0ikot.bkn keluarga aku yg kne buno"

"cmne nk b0ikot klu kt kampus nie masih jual lg bnde2 tu.mstila aku t'liur"

malah yg lebih keji..

"pensyarah: klu kamu diberi peluang, pergi ke palestine untuk selamatkn saudara kamu kt sane, adakah kamu akan pergi?
student: ntuk ape sy pergi stakat untuk mati yg sia2 tu??"

mse dgr tu..ida rse cm nk g kt sape yg sengal gile tu, nk sepak mulut die.xreti sgt gne nikmat.

Allah, tlg dgrkn p'mintaan kami.

kami masih sygkn deen ini, krn Kau.

kami ttp terasa kesakitan dan derita saudara2 kami.

hanya pada Engkau kami b'tawakkal dan b'serah diri

wahai jiwa2 b'iman,

jiwa mereka, jiwa kita

darah mereka, darah kita

JIHAD MEREKA, JIHAD KITA!!!

Allahu Akbar!




p/S: jom same2 penuhkn dataran seri bendahara ptg nie..ntuk demonstrasi.

Comments

-sha- said…
sape nk bli mefla weh???
RuQaiYaH OtHMaN said…
This comment has been removed by the author.
RuQaiYaH OtHMaN said…
bumi kan'an ni hanya milik muslimin..

Popular posts from this blog

Tukar status

Alhamdulillah. I'm Married.



Moga pernikahan ini menjadi titik tolak utk kami membuka semua pintu kebaikan dan pintu syurga. Ameen, InshaAllah.










p/s: detail majlis akan diupdate kemudian. :D

lebih baik

dari yg berjiwa sgt tulus
CUTI.yeayy!
ummi suruh ida belaja jahit baju kurung.
"sket3 jahit tudung. bukan setiap masa pakai tudung bulat"
tapi ida tidur. dan kne marah.
ohh ummi, bukankah tidur lebih baik dari buat yang bukanbukan??

nurul iman syuhada binti pak itam.
ohh muka beliau sangat bayi.
tp menjengkelkan bila tengok mukanya yg
bersedia-untuk-nangis-setiap-masa.
[nanti ida upload]

pulang dari xrek.
xtawlah ape pangkat snanye.
[fc+kameragirl+kakakcantik+makciksopan+ohh lupa...KODA]
berkenalan dengan abanglong yang sangat baik--> kN cakap.
dan ida rasa, ohh ''sangatbaik-xpernah-buli-ida''
selamat bertemu kembali syazman+hadi = kwn skola.
ida sila belajar untuk jadi sabar sebab dia marahmarah
dekat adik yang makihamun-macamlah-dia-takpernah-makihamun-ish3..
eh memang tapernah pun!!
[nanti update gmbr+video kt fb.KOTT.]


dan masih cuba memahami diri.

Still here

Salam. Hi.
- Ada lagi ke orang baca blog zaman sekarang? Haha. - Aku dah lama tak buat karangan. Maafkanlah kalau post kalini nampak lapuk dan bercapuk. -
Last post aku bagitau aku dah kahwin. Jadi korang salahkan partner aku sebab buat hidup aku bizi tak sempat update blog. (Laki aku mestilah yang abang sado baju hitam atas bot tu tapi ni gambar suatu masa dulu so korang jangan juling pulak pandang abang topi tu. Lol)
-
Salahkan mark jugak sebab generate fb dan buatkan hidup seketul shahida jadi lalai dari mengarang. #haraptaklalaidarimengingatituhan 😢 - Anyway inshaAllah aku try update lepas ni kat sini lagi. Meluah dan meludah emosi dan rasa hati kekeke. 😅 - Sha, Currently the only girl in the house